Continuă seria incendiilor de vegetație în localitățile județului

Continuă seria incendiilor de vegetație în localitățile județului

Aproximativ 30 de hectare de miriște, vegetație uscată, gunoi menajer și culturi de grâu au ars luni pe un câmp din localitatea Novaci.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, în mai multe focare și în zone greu accesibile, arderea fiind întreținută de vânt.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Mihăilești, Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal și Punctului de Lucru Călugăreni, cu trei autospeciale de stingere și o cisternă.

Echipajele de pompieri au reușit să salveze din calea flăcărilor un teren de fotbal sintetic, solarii și culturi de floarea soarelui.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului pompierii de la ISU Giurgiu recomandă să:

– aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geamul mașinii pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar flăcările se pot extinde la clădiri, păduri sau alte bunuri;
– nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale. (ISU Giurgiu)

 

Aproximativ 30 de hectare de miriște, vegetație uscată, gunoi menajer și culturi de grâu au ars luni pe un câmp


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/continua-seria-incendiilor-de-vegetatie-in-localitatile-judetului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 9 iulie 2024 16:31

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.