Cristian Popescu Piedone s-a speriat de proces și a anulat restricțiile în sectorul 5. Cum i-a anunțat pe cetățeni

Ieri, edilul sectorului 5 al Capitalei, anunța un set de restricții noi. Astăzi însă, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că va anula restricțiile, lăsând de înțeles că s-a speriat de un proces prin care prefectul Capitalei, Alin Stoica, voia să ceară anularea acestor măsuri.

Cristian Piedone a fost speriat de proces

Controversatele măsuri anunțate ieri de Piedone, au fost astăzi anulate chiar de către edilul de sector. Alin Stoica a anunțat că va cere în instanță anularea dispozițiilor edilului, prin care era impusă reducerea programului unor centre comerciale la nivel de sector, în urma creșterii numărului cazurilor de infectări cu Covid-19.

„În urma unei discuții telefonice pe care prefectul Capitalei a avut-o cu primarul sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată miercuri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului.

La solicitarea Prefectului, primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, potrivit primăriei de sector.

După anunț, prefectul Capitalei, Alin Stoica a afirmat că va cere în instanță anularea măsurilor impuse de Piedone
După anunț, prefectul Capitalei, Alin Stoica a afirmat că va cere în instanță anularea măsurilor impuse de Piedone

Edilul așteaptă deciziile Guvernului

Miercuri, Cristian Popescu Piedone anunța o serie de restricții la nivelul sectorului 5. Printre acestea se arăta reducerea programului de lucru al magazinelor, piețelor dar și mall-urilor la nivel de sector.

„Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului”, a fost mesajul transmis printr-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5.

După ce edilul de sector a făcut anunțul, prefectul Capitalei a transmis că dispoziția dată de primarul sectorului 5 cu privire la noile restricții , sunt contrare legilor în vigoare. Astăzi dimineață, Alin Stoica a afirmat că va contesta în instanță această hotărâre luată de Cristian Popescu Piedone. Edilul sectorului 5 nu s-a lăsat inițial afectat de acest anunț, afirmând:

“E liber să facă ce consideră, dar prefectul Capitalei trebuia să-și asume responsabilitatea, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, pentru măsurile de securitate ale întregului București”, menționa anterior Cristian Piedone.

Ulterior, Cristian Popescu Piedone și-a schimbat poziția. Acesta a anunțat că va aștepta deciziile care urmează a fi luat la nivel de Guvern, cu privire la adoptarea unor măsuri unitatre la nivelul Capitalei.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.