Cristina Elena DINU: „USR trebuie să aplice aceeași măsură a integrității asupra reprezentanților săi din Primăria Sectorului 1”

Cristina Elena DINU: „USR trebuie să aplice aceeași măsură a integrității asupra reprezentanților săi din Primăria Sectorului 1”

PSD solicită conducerii USR să aplice principiile de integritate și anticorupție asupra propriilor reprezentanți din Primăria Sectorului 1, la fel cum obișnuia să le înfiereze în cazul altor demnitari. După ce au solicitat cu înfocare revocarea președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituție o rudă de gradul II, cei din conducerea USR nu mai pot continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administrația Sectorului 1, acuzați de fapte penale similare sau chiar mai grave.

Este incalificabil că USR se face că nu vede cazul directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, Sorina Oancea, care, exact ca președintele AEP, și-a angajat o rudă de gradul II, respectiv cumnatul, la șefia Biroului Parcări aflat în subordinea sa.
La fel de jenant e și faptul că USR s-a făcut scut pentru apărarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzată de o faptă chiar mai gravă, respectiv că a angajat „o rudă de gradul zero”, adică pe sine, în poziția de manager al unui proiect gestionat de instituția pe care o conduce. Exact ca în cazul președintelui AEP, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru fapta penală de conflict de interese comisă de Clotilde Armand, fără însă ca acest lucru să fie urmat de suspendarea sa din USR.
După cum se vede, conflictele de interese au devenit o practică generalizată în Primăria Sectorului 1, sub privirile îngăduitoare ale USR, care acum pune la îndoială credibilitatea ANI, după ce ani la rând i-a lăudat rolul fundamental în demascarea cazurilor de corupție și de incompatibilitate.

(Cristina Elena Dinu, deputat PSD)

PSD solicită conducerii USR să aplice principiile de integritate și anticorupție asupra propriilor reprezentanți din Primăria Sectorului 1, la fel cum obișnuia să le înfiereze în cazul altor demnitari. După ce au solicitat cu înfocare revocarea președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituție o rudă de gradul II, cei din conducerea […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cristina-elena-dinu-usr-trebuie-sa-aplice-aceeasi-masura-a-integritatii-asupra-reprezentantilor-sai-din-primaria-sectorului-1/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cristina-elena-dinu-usr-trebuie-sa-aplice-aceeasi-masura-a-integritatii-asupra-reprezentantilor-sai-din-primaria-sectorului-1
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 17 ianuarie 2023 10:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.