Criza de medici din Spitalul Județean, departe de a fi soluționată. Directorul medical și-a dat demisia

Criza de medici din Spitalul Județean, departe de a fi soluționată. Directorul medical și-a dat demisia

La presiunea medicilor și a sindicatelor, Ministerul Sănătății a decis să deblocheze câteva mii de posturi vacante în spaitale.

NU și la Spitalul Județean Giurgiu, al cărui manager, Dragoș Chivu, spune că a aflat din presă despre anunțul deblocării posturilor, iar memorandumul depus a rămas fără răspuns, la fel și toate cererile înaintate către Ministerele Sănătății și Dezvoltării.

Este declarația managerului de la Giurgiu, care a prezentat în conferință de presă situația în care Spitalul Județean și criza de personal cu care se confruntă.

Avem în organigramă 1.105 posturi, iar deficit mare avem la Cardiologie, la UPU (Unitatea de primiri Urgențe), Neurologie și la Radiologie (imagistică medicală). Cea mai mare problemă în momentul de față este cea din Primiri Urgențe unde cu greu reușim să asigurăm continuitatea actului medical. Este cea mai grea secție din toate punctele de vedere și suntem în situația să avem 11 gărzi neacoperite.„ – Dragoș Chivu, manager Spitalul Județean Giurgiu

Practic, pentru Spitalul Județean Giurgiu s-au solicitat 64 de posturi și nu s-a aprobat nimic. 

De  alfel, ca un paradox, în 2023 când s-au scos la concurs posturi vacante de medici pentru Spitalul Giurgiu, nu s-a prezentat nimeni. Adică, 2 posturi medic primar, 2 medic specialist, 1 specialist pediatrie și un specialist radiologie și imagistică medicală. 

Situația este atât de gravă, încât în zilele mai aglomerate, cei care merg la Urgențe pot aștepta chiar și câteva ore pentru a primi îngrijire medicală, în funcție de natura urgenței.

Mai nou, directorul medical al Spitalului, dr. Gigi Dragomir și-a dat și el demisia, se află în preaviz, motiv pentru care s-a vehiculat ca funcția acestuia să fie preluată de Gabriela Paladi Mihail, fost director al Spitalului de Psihiatrie Vadu Lat.

Cum aceasta deține o funcție politică, aflându-se în forul de conducere al PNL Giurgiu, s-au creat multe discuții, chiar și între medicii Spitalului Județean vis-a-vis de numirea acesteia în funcția de director medical, fiind considerată o  numire politică.

Deocamdată, nu s-a luat o decizie finală în ce o privește pe sus numita, însă dacă va fi nevoie, la nivelul Spitalului se va organiza un vot secret sau un așa zis Referendum pentru a se vedea dacă este sau nu agreată de personalul medical – a mai declarat Dragoș Chivu.

 

La presiunea medicilor și a sindicatelor, Ministerul Sănătății a decis să deblocheze câteva mii de posturi vacante în spaitale. NU și la Spitalul Județean Giurgiu, al cărui manager, Dragoș Chivu,…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/criza-de-medici-din-spitalul-judetean-departe-de-a-fi-solutionata-directorul-medical-si-a-dat-demisia/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 18 ianuarie 2024 20:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.