Cum alegi un pepene roșu, copt… La ce te uiți…

Cum alegi un pepene roșu, copt… La ce te uiți…

Alegerea unui pepene roșu copt poate fi destul de ușoară dacă știi la ce să te uiți. În ultimii ani tot mai mulți români se plâng de calitatea pepenilor pe care îi cumpără. Sunt fie cruzi, fie prea copți. Semnele pe care le urmăreau când cumpărau un pepene nu mai sunt valabile, astăzi? Iată la ce trebuie să fim atenți când cumpărăm un pepene roșu:

Culoare: Un pepene roșu matur ar trebui sa aiba o culoare verde închis, uniformă. Daca pepenele are pete albe sau zone care nu sunt complet verzi, s-ar putea să nu fie copt.

Greutate: Pepenele roșu ar trebui să se simtă greu în concordanța cu dimensiunea lui. Dacă îl ridici, ar trebui să simți o greutate semnificativă în mâini.

Uniformitate: Căutați pepeni care au o forma regulată. Dacă sunt denivelați este posibil să nu fie copți uniform.

Pata de sol: Pepenele ar trebui să aibă o pată galbenă sau albicioasă pe o parte, care arată locul unde a stat pe sol. Dacă acea pată este verde sau lipsește complet, s-ar putea ca pepenele să nu fie suficient de copt.

Sunet: Bate ușor în pepene. Un sunet gol poate indica faptul că este copt, în timp ce un sunet dur sau plin poate indica că este necopt sau prea copt.

Căpățâna pepenelui: Verificați capetele pepenelui. Dacă sunt moi sau cedează la apăsare, acesta ar putea fi un semn că pepenele este prea copt sau chiar începe să se strice.

Așa cum ești capabil să identifici un pepene roșu copt, există și câteva indicii care te pot ajuta să identifici un pepene roșu care este crud.

Semne care indică faptul că un pepene roșu este necopt (sau crud):

Culoarea cojii: Un pepene necopt poate avea zone verzi deschise sau pete albe pe coajă, indicând că nu a avut suficient timp să se maturizeze înainte de a fi recoltat.

Pata de sol: Pepenele roșu are o pată, numită “pata de sol” unde a stat pe sol în timp ce creștea. Dacă această pată este mică, verde sau inexistentă, este posibil ca pepenele să fie necopt.

Sunetul: Atunci când dai un ușor ciocănit în pepene, un pepene necopt va avea un sunet înalt și dur, în comparație cu un sunet mai surd și mai profund pe care îl produce un pepene copt.

Greutatea: Pepenele roșu copt ar trebui să se simtă greu pentru dimensiunea sa. Un pepene necopt poate fi surprinzător de ușor.

Aspectul miezului: Dacă pepenele este deja tăiat, un miez crud ar putea fi mai albicios sau mai roz decât roșul intens caracteristic unui pepene copt. De asemenea, semințele necoapte sunt de obicei albe, în timp ce cele coapte sunt negre.

(Jurnal)

Articolul Cum alegi un pepene roșu, copt… La ce te uiți… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Alegerea unui pepene roșu copt poate fi destul de ușoară dacă știi la ce să te uiți. În ultimii ani tot mai mulți români se plâng de calitatea pepenilor pe care îi cumpără. Sunt fie cruzi, fie prea copți. Semnele pe care le urmăreau când cumpărau un pepene nu mai sunt valabile, astăzi? Iată la […]

Articolul Cum alegi un pepene roșu, copt… La ce te uiți… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cum-alegi-un-pepene-rosu-copt-la-ce-te-uiti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 4 august 2023 11:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.