CURSURI PENTRU ASISTENȚI MATERNALI LA DGASPC

CURSURI PENTRU ASISTENȚI MATERNALI LA DGASPC

Asistenții maternali profesioniști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu urmează cursuri de formare profesională continuă cu durata de 80 de ore; cursurile se desfășoară pe grupe de cursanți, au început în luna iulie 2023 și se vor încheia în luna noiembrie 2023.

Tematica cursurilor vizează aspecte precum: nevoia de dezvoltare a copilului; sănătatea, igiena și nutriția copilulului; acordarea primului ajutor; efectele traumelor și/ sau instituționalizării asupra copilului; intervenții în situații de violență asupra copilului.

108 asistenți maternali profesioniști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au parcurs până în prezent modulele cursurilor; începând cu data de 18 septembrie 2023 și până în luna noiembrie 2023, și ceilalți asistenți maternali profesioniști din cadrul instituției participă la cursurile de formare profesională continuă.

Organizarea acestor cursuri reprezintă una din activitățile cuprinse în proiectul Team Up- Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, derulat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în parteneriat cu direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului din întreaga țară, unul din obiectivele acestui proiect fiind profesionalizarea rețelei de asistență maternală.

Cursurile sunt susținute de formatori din cadrul unui furnizor autorizat de formare profesională desemnat de Autoritatea Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

“În prezent în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu sunt angajați 200 asistenți maternali profesioniști, care au în grijă 242 copii. Activitatea profesională a asistenților maternali implică o mare responsabilitate iar participarea la aceste cursuri reprezintă o oportunitate, asistenții maternali profesioniști având astfel posibilitatea de a dobândi noi competențe și abilități”, a declarat Gheorghe Paraschiv, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Asistenții maternali profesioniști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu urmează cursuri de formare profesională continuă cu durata de 80 de ore; cursurile se desfășoară pe grupe de cursanți, au început în luna iulie 2023 și se vor încheia în luna noiembrie 2023. Tematica cursurilor vizează aspecte precum: nevoia de dezvoltare …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/09/22/cursuri-pentru-asistenti-maternali-la-dgaspc/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 22 septembrie 2023 17:03

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.