Curtea de Apel București respinge cererea de înregistrare a partidului lui Liviu Dragnea

Curtea de Apel București respinge cererea de înregistrare a partidului lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea rămâne fără partid, după ce Curtea de Apel București a respins marți, 25 aprilie, cererea de înregistrare a Partidului România Suverană.

Petenţii Stana Sever, Nae Valentin Marian, Roibu Ionela Cătăina, Stoica Ciprian și Grigore Ionuţ Adrian, în calitate de membri fondatori ai Partidului România Suverană  – PRS, au solicitat înregistrarea acestui partid în Registrul partidelor politice în luna octombrie a anului trecut, notează justnews.ro.

Fostul ministru de interne, Carmen Dan urma să devină Președintele viitoarei formațiuni politice.

La data 6 decembrie 2022, constatând că toate condițiile erau îndeplinite, Tribunalul București a pronunțat următoarea soluție:

Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune înregistrarea Partidului România Suverană – PRS în Registrul partidelor politice aflat la grefa Tribunalului Bucureşti, partid ce va dobândi personalitate juridică de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 06.12.2022.

În intervalul de 5 zile prevăzut de soluția instanței, Stoica Ciprian, unul dintre cei 5 petenți care au solicitat înregistrarea acestui partid în Registrul partidelor politice, atacă soluția cu apel, așa că procesul se mută la Curtea de Apel București.

Stoica Ciprian figura în 2022 ca vicepreşedinte interimar responsabil cu coordonarea organizațională – Zona Drumul Taberei al Organizaţiei Alianței pentru Patrie (APP) Sector 6.

Decizia definitivă a justiției

Marți, 25 aprilie, judecătorii de la Curtea de Apel București au hotărât să tranșeze definitiv dosarul și să blocheze înregistrarea noului partid:

  • Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active, ca neîntemeiată. Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa civilă apelată, în sensul că: Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată, în sensul că respinge ca neîntemeiată cererea de înregistrare a Partidului România Suverană – PRS în Registrul partidelor politice aflat la grefa Tribunalului București. Ia act că intimatul Grigore Ionuț Adrian nu solicită cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 25.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

sursa: puterea.ro

Liviu Dragnea rămâne fără partid, după ce Curtea de Apel București a respins marți, 25 aprilie, cererea de înregistrare a


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/curtea-de-apel-bucuresti-respinge-cererea-de-inregistrare-a-partidului-lui-liviu-dragnea/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 27 aprilie 2023 22:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.