D-lor profesori, n-ar fi mai bine să protestați în vacanță sau aveți vouchere și mergeți în concediu?

D-lor profesori, n-ar fi mai bine să protestați în vacanță sau aveți vouchere și mergeți în concediu?

Am scris azi despre protestul profesorilor, o grevă de avertisment de două ore, în care au intrat la ore și nu au predat. Unii au protestat, unii nu, alții nici nu au venit la ore..aveau meditații cică.

Greva lor nu le-a adus nimic în plus la salariu, căci aici e buba, însă copiii, prinși la mijloc și folosiți ca minge de ping-pong în negocieri, au pierdut două ore prețioase. Nu generalizez, dar sunt cazuri în care, dascălii s-au plâns copiilor de salarii, de condițiile de muncă, de hârțogărie, etc…chestii educative care i-au ”captivat” maxim pe elevi.

Acum, cică, vine greva generală. Fix în pragul examenelor, fix de luni, ca la dietele de slabit sau când îți propui să te lași de fumat.

Adică, 100.000 de profesori, câți ar intra în grevă, se folosesc de perioada examenelor, de încheierea anului școlar, de emoțiile copiilor din anii terminali și de părinții care stau cu sufletul la gură.

Întotdeauna fraierii de serviciu, momeala din tratative, amenințarea supremă în cazul grevelor din educație sunt copiii. Ca ce chestie, d-lor și cu acordul cui? Aici nu e ca la CFR, nu-ți convine salariul oprești trenul sau ca la metrou. Aici este despre copii și despre viitorul lor, este despre educația ”GRATUITĂ” susținută de părinți, este despre școala de după școală unde tot părinții plătesc bani grei la meditații, este despre ghiozdanele care le cocoșează spinările și despre chimia învățată fără experimente și despre lumina chioară din clase, pentru că managerul nu vrea să deranjeze la Inspectorat și la Primărie.

Aștept pentru toate aceste neajunsuri din școli cea mai mare grevă din România ”bine” educată, cea mai mare grevă de avertisment în care să se vorbească despre cele 14 materii la care trebuie să învețe un elev de gimnaziu, la o grevă despre ei, COPIII.

Dumneavoastră, d-lor profesori, puteți protesta în vacanță, în lunile de pauză estivală, fără să folosiți ca și carne de tun elevii. Și poate acolo, la ultimul punct, printre revendicări, pe lângă salarii mai mari și mai mari, cereți ceva și pentru ei, pentru viitorul lor.

 

Nicoleta Pană

 

 

Am scris azi despre protestul profesorilor, o grevă de avertisment de două ore, în care au intrat la ore și nu au predat. Unii au protestat, unii nu, alții nici…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/d-lor-profesori-n-ar-fi-mai-bine-sa-protestati-in-vacanta-sau-aveti-vouchere-si-mergeti-in-concediu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 17 mai 2023 21:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.