Dacian Cioloş ia în calcul chiar şi varianta unui guvern minoritar: „Va merge până la capăt. Ne-am asumat pe deplin guvernarea”

Stelian Ion a declarat că, în continuare, prioritatea USR şi a premierului desemnat Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, cu care nu au avut niciodată o problemă, singura nemulţumire care a dus la ruperea alianţei fiind atitudinea lui Florin Cîţu, premierul demis prin moţiune de cenzură.

Kelemen Hunor, despre refacerea coaliţiei de guvernare: „Nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă”
”Bineînțeles că încercăm să refacem coaliția. Problema noastră nu a fost în nici un moment cu PNL sau cu UDMR, a fost problema cu faptul că premierul Florin Cîțu nu a putut să gestioneze această coaliție, a făcut foarte multe greșeli, care au condus în final la destrămarea acestei construcții. Invitația e făcută către PNL, către UDMR, către minorități, cu ei dorim să refacem această coaliție. Nu este vorba de a avea vreo atitudine jignitoare sau sfidătoare față de celelalte partide, pur și simplu nu dorim să intrăm într-o alianță, așa cum au spus printr-un discurs pe care l-au tot repetat unii colegi din PNL, nu dorim să facem o astfel de alianță cu PSD sau cu AUR”, a declarat Stelian Ion la RFI.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a trimis USR-ul să facă o alianță cu PSD și AUR, alături de care a demis Guvernul prin moțiune de cenzură, iar fostul ministru al Justiției critică poziția premierului demis.

”E o atitudine de om supărat, e o atitudine emoțională. În astfel de situații, cred că ar trebui să renunțe la orgolii și la bătut din picior, pentru că țara nu are cum să atârne într-un singur om, nu cred că e scris în stele că Florin Cîțu trebuie musai să fie premier, mai ales după ce a făcut atâtea greșeli”, a adăugat fostul ministru.

Stelian Ion: „Suntem singurul partid care ne-am asumat pe deplin guvernarea”

Întrebat dacă are impresia că președintele Klaus Iohannis a întins o capcană USR-ului, prin desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, Stelian Ion a spus că nu crede în această variantă, dar oricum partidul său ia în serios această oportunitate.

”Discuțiile de la Cotroceni nu au dat această senzație. Acum, dincolo de această manieră de a relaționa, în care nu am simțit că ar dori să ne întindă vreo capcană, dar poate dincolo de unele socoteli nevăzute, indiferent că ar fi fost sau nu așa, este o oportunitate foarte importantă pe care o avem cu toții, să refacem coaliția”, afirmă Stelian Ion.

Întrebat dacă Dacian Cioloș își va depune mandatul de premier desemnat sau va merge în Parlament cu un Guvern minoritar, în cazul în care nu reușește să formeze o majoritate, deputatul USR a răspuns: ”Chestiunea asta va fi discutată ulterior. Suntem singurul partid care ne-am asumat pe deplin guvernarea. Cred că odată ce a primit acest mandat, Dacian Cioloș va merge până la capăt”.

„Este foarte posibil să se întâmple acest lucru (n.r. un guvern minoritar), pentru că suntem foarte hotărâți și am arătat consecvență în toată această perioadă. Noi vom merge până la capăt și prima opțiune este aceea de a avea un Guvern puternic, care să aibă susținerea și a PNL și a UDMR și a minorităților.”, a încheiat Stelian Ion.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Klaus Iohannis nu poate bloca anticipatele, face ce decide o majoritate”

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.