DAJ Giurgiu: ”Astăzi, 26 mai, Ordonanța de Urgență pentru plata despăgubirilor de secetă, la culturile de primăvară de anul trecut, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern!” 

DAJ Giurgiu: ”Astăzi, 26 mai, Ordonanța de Urgență pentru plata despăgubirilor de secetă, la culturile de primăvară de anul trecut, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern!” 

Într-o discuție  avută cu directorul Direcției de Agricultură Județeană (DAJ) Giurgiu, Petra Ochișor, domnia sa ne preciza faptul că astăzi, vineri, 26 mai, Ordonanța de Urgență pentru plata despăgubirilor de secetă la culturile de primăvară de anul trecut, s-a  aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

După aprobarea actului normativ, fermierii vor putea începe să depună, de săptămâna viitoare, cererile la direcțiile agricole.

Campania Agrointeligența – AGROINTEL.RO pentru plata despăgubirilor de secetă se apropie astfel  de un final încununat de succes. Seria de articole publicate de aceasta a reușit să îi convingă pe decidenții guvernamentali să nu mai amâne plata despăgubirilor la culturile de primăvară de anul trecut.

În paralel, organizațiile de fermieri au depus adrese, peste 7 solicitări fiind înregistrate oficial, în ultimele luni, numai din partea Asociației Forța Fermierilor care, împreună cu celelalte organizații membre ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare, a înaintat, pe 17 mai, și o scrisoare deschisă către premierul Nicolae Ciucă.

Ultimul pas decisiv a fost zilele trecute, când Agrointeligența – AGROINTEL.RO a semnalat că proiectul de OUG este amânat la aprobare.

Convins de necesitatea acestui lucru, de campania susținută de cei de la Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Executivul a inclus,  astăzi, 26 mai, pe ordinea de zi a ședinței și proiectul pentru plata despăgubirilor la culturile de porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre, afectate de seceta anului trecut, ne mai spunea directorul Petra Ochișor.

(Jurnal)

Într-o discuție  avută cu directorul Direcției de Agricultură Județeană (DAJ) Giurgiu, Petra Ochișor, domnia sa ne preciza faptul că astăzi, vineri, 26 mai, Ordonanța de Urgență pentru plata despăgubirilor de secetă la culturile de primăvară de anul trecut, s-a  aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. După aprobarea actului normativ, fermierii vor putea începe […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/daj-giurgiu-astazi-26-mai-ordonanta-de-urgenta-pentru-plata-despagubirilor-de-seceta-la-culturile-de-primavara-de-anul-trecut-s-a-aflat-pe-ordinea-de-zi-a-sedintei-de-guvern/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=daj-giurgiu-astazi-26-mai-ordonanta-de-urgenta-pentru-plata-despagubirilor-de-seceta-la-culturile-de-primavara-de-anul-trecut-s-a-aflat-pe-ordinea-de-zi-a-sedintei-de-guvern
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 mai 2023 19:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.