Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Ministerul Educației folosește fonduri europene pentru reducerea abandonului școlar.”

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Ministerul Educației folosește fonduri europene pentru reducerea abandonului școlar.”

Ministerul Educației folosește fonduri europene pentru reducerea abandonului școlar. A fost lansat apelul de proiecte dedicat școlilor mici din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este etapa a doua a PNRAS și aceasta presupune finanțarea școlilor în care învață mai puțin de 50 de elevi.
  • 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu primesc finanțare în cadrul primei etape din cadrul PNRAS.
  • Programul vizează reducerea absenteismului, îmbunătățirea rezultatelor școlare, recuperea întârzierilor la scris, citit, socotit sau la alte competențe corespunzătoare vârstei elevilor, creșterea motivației pentru învățare.
  • Obiectivele pot fi realizate prin identificarea elevilor în risc de abandon școlar, activități pedagogice și de sprijin, activități extrașcolare, consiliere a părinților, subvenții, ajutoare, premii, burse pentru elevi.
  • PNRAS se adresează elevilor aflaţi în risc de abandon, în special elevi aparţinând grupurilor vulnerabile, elevi aparţinând minorităţii rome, elevi din mediul rural și urban mic, elevi cu dizabilităţi sau cerințe educaționale speciale, elevi din comunităţi dezavantajate economic, copii în risc de excluziune socială din motive precum sărăcia, lipsa locuinței, proveniența dintr-o familie dezorganizată.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)

Articolul Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Ministerul Educației folosește fonduri europene pentru reducerea abandonului școlar.” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Ministerul Educației folosește fonduri europene pentru reducerea abandonului școlar. A fost lansat apelul de proiecte dedicat școlilor mici din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este etapa a doua a PNRAS și aceasta presupune finanțarea școlilor în care învață mai puțin de 50 de […]

Articolul Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Ministerul Educației folosește fonduri europene pentru reducerea abandonului școlar.” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dan-motreanu-europarlamentar-pnl-ministerul-educatiei-foloseste-fonduri-europene-pentru-reducerea-abandonului-scolar/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 9 noiembrie 2023 18:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.