Dan MOTREANU: „Fermierii care vor cultiva 7% din teren fără pesticide vor beneficia în continuare de fonduri UE”

Dan MOTREANU: „Fermierii care vor cultiva 7% din teren fără pesticide vor beneficia în continuare de fonduri UE”

Comisia Europeană propune ca fermierii europeni să beneficieze de derogări în anul 2024 de la obligația ca 4% din terenul arabil să fie păstrat pârloagă. Fermierii care vor cultiva 7% din teren fără pesticide vor beneficia în continuare de fonduri UE.

Potrivit normelor în vigoare, fermierii trebuie să mențină terenul neproductiv pe 4% din terenul lor arabil, pentru a putea primi fonduri prin Politica Agricolă Comună (PAC). Comisia Europeană propune ca fermierii din UE să rămână eligibili pentru plățile directe prin PAC dacă vor cultiva 7% din suprafața terenului cu plante care fixează azotul sau culturi intermediare, în loc să mențină 4% pârloagă din suprafața terenului arabil. Culturile trebuie cultivate fără folosirea pesticidelor.
Există anumite culturi și plante care fixează azotul în sol cum ar fi mazărea, fasolea sau lintea. Culturile intermediare sunt plante cultivate între culturile principale pentru a îmbunătăți sănătatea solului, a reduce eroziunea solului, a inhiba creșterea buruienilor și a fixa azotul atmosferic. Aceste culturi pot servi ca furaje pentru animale sau ca îngrășământ verde.
Pentru a obține o decizie rapidă în sprijinul fermierilor, Comisia Europeană nu propune modificarea regulamentului de bază ci adoptarea unui regulament de implementare al Comisiei Europene, cu consultarea statelor membre, prin vot.
(Dan MOTREANU, europarlamentar PNL)

Articolul Dan MOTREANU: „Fermierii care vor cultiva 7% din teren fără pesticide vor beneficia în continuare de fonduri UE” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Comisia Europeană propune ca fermierii europeni să beneficieze de derogări în anul 2024 de la obligația ca 4% din terenul arabil să fie păstrat pârloagă. Fermierii care vor cultiva 7% din teren fără pesticide vor beneficia în continuare de fonduri UE. Potrivit normelor în vigoare, fermierii trebuie să mențină terenul neproductiv pe 4% din terenul […]

Articolul Dan MOTREANU: „Fermierii care vor cultiva 7% din teren fără pesticide vor beneficia în continuare de fonduri UE” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dan-motreanu-fermierii-care-vor-cultiva-7-din-teren-fara-pesticide-vor-beneficia-in-continuare-de-fonduri-ue/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 februarie 2024 09:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.