Dan Motreanu, președinte PNL Giurgiu și europarlamentar: ,,…

PNL Giurgiu

Dan Motreanu, președinte PNL Giurgiu și europarlamentar: ,, Opriți fake news-ul!

Săptămâna viitoare vom vota în sesiunea plenară a Parlamentului European Mecanismul de redresare și reziliență, care finanțează Planul Național de Redresare și Reziliență. României îi revine o alocare de 30,5 miliarde euro.

Tot săptămâna viitoare, luni, va fi lansată în dezbatere publică actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Meca…nismului de Redresare și Reziliență, conturat în contextul crizei COVID-19. Consultările vor fi axate pe subiectele specifice pe care a fost construit Planul: Cum susținem Noua Generație? Politici pentru copii și tineri, educație formală și non-formală, oportunități • Cum stimulăm dezvoltarea • Cum dezvoltăm inteligent și durabil marile orașe. Toți cei care doresc să participe la consultări se pot înscrie la: https://mfe.gov.ro/pnrr/.

În prezent continuă dialogul și negocierile dintre Ministerul Fondurilor Europene și Comisia Europeană. În urma observațiilor primite de la Comisia Europeană au loc discuții tematice între MFE și celelalte ministere, dar și întâlniri bilaterale sectoriale cu Comisia.

Deocamdată Comisia nu a făcut decât să trimită observații generale României, axate în primul rând pe aspectele de mediu și schimbări climatice și reformele/ investițiile necesare pentru realizarea acestor obiective în diferite sectoare, ținând cont de impactul asupra mediului și climei, respectiv: reducerea poluării apelor și a aerului, a deșeurilor, clarificări referitoare la anumite ajutoare de stat incluse în plan, Strategia pentru păduri etc.”

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu text

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.