Dan Motreanu, președinte PNL Giurgiu și europarlamentar:…

PNL Giurgiu

Dan Motreanu, președinte PNL Giurgiu și europarlamentar:

❗️Până în anul 2027, punem capăt creșterii animalelor în cuști

Am dat curs inițiativei cetățenești semnată de peste 1,4 milioane de europeni și am votat astăzi în Parlamentul European rezoluția intitulată „Să punem capăt erei cuștii” („End the cage age”). Astfel, solicităm Comisiei Europene o propunere legislativă care să includă eliminarea treptată a utilizării cuștilor în creșterea animalelor în UE până în 2027, precu…m cuștile pentru: găini ouătoare , pui de carne, prepelițe, rațe, gâște și iepuri, precum și eliminarea boxelor individuale pentru porci și pentru viței.

Am solicitat Comisiei să prevadă un sprijin financiar adecvat fermierilor vizați de noile măsuri, în special prin fondurile din Politica Agricolă Comună (PAC) și totodată să furnizeze fermierilor orientări și să faciliteze schimburi de bune practici pentru a asigura tranziția lină către sistemele alternative. În plus, am evidențiat nevoia tranziției către lanțuri de aprovizionare mai scurte în domeniul alimentației animalelor și a oamenilor, care să se bazeze pe culturi proteice produse la nivel local sau regional.

Conform sondajelor Eurobarometru, 82 % din cetățenii europeni consideră că UE trebuie să se apere bunăstarea animalelor de fermă mult mai mult decât o face în prezent.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.