Daniel Cârpușor. director DJTADCT Giurgiu: „Pot spune că avem echipamente pentru tot ceea ce face Direcția… Marea problemă a noastră rămâne însă furtul de indicatoare rutiere!”

Daniel Cârpușor. director DJTADCT Giurgiu: „Pot spune că avem echipamente pentru tot ceea ce face Direcția… Marea problemă a noastră rămâne însă furtul de indicatoare rutiere!”

„Investițiile nu sunt prea multe anul acesta – ne spunea directorul Direcției Judetene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic ( DJTADCT) Giurgiu, Daniel Cârpușor. „Majoritatea investițiilor importante le-am făcut însă în  anii anteriori. N-a fost bugetul foarte generos…O investiție pe care am finalizat-o anul acesta a fost aducțiunea de apă la garajul Direcției și derulăm chiar la acest moment achiziția de SF urmând ca în cazul aprobării de către Consiliul Județean să ne ocupăm de proiectul noului sediu al Direcției, acolo unde avem și garajul… Pentru că mi se pare normal să avem  concentrate toate departamentele într-un singur loc. Avem spațiu, avem tot ce ne trebuie…Vom construi birourile ca să nu ne mai plimbăm dintr-o parte în alta cât timp acolo avem toate facilitățile…

Suntem dotați, totodată, cu containere modulare, achiziționate cu 3 ani în urmă, în care dispunem de dormitoare, grup sanitar tot ce este nevoie în perioada intervențiilor din timpul iernii în special când se lucrează non stop la degajarea zăpezii de pe drumurile județene, în programul de permanență.  

Totodată pot spune că avem echipamente pentru tot ce face Direcția la acest moment! Din fericire iarna ce a trecut nu ne-a creat probleme. Marile cheltuieli în perioada căderilor masive de zăpadă sunt cele cu carburantul, care deja a sărit la aproape de 8 lei la motorină. Am ieșit cu un stoc de sare generos. Estimez că ar putea să ne ajungă și în iarna viitoare, mai ales dacă iarna va fi la fel de blândă…Nisip probabil vom mai avea nevoie, căci acesta se duce mai repede. Oricum vom reface stocurile…

Întrebat dacă există proiecte ale CJ dedicate Direcției, directorul Cârpușor ne-a spus:„ La acest moment nu, fiind dotați corespunzător…Știu însă că CJ are proiecte pe drumuri  foarte multe, dar nu pentru noi…”

Referindu-ne la salariații Direcției și la capacitatea acestora de a acoperi întreaga activitate derulată pe timpul anului, directorul DJTADCT, ne-a precizat: „Aici ați atins o coardă sensibilă. Suntem puțini …Avem cam la 20 de persoane care lucrează efectiv la întreținerea celor 550 de kilometri de drumuri județene, ba chiar mai mult, căci au apărut secțiuni noi. Deci raportul, după cum constatați , este enorm de mic…Numai dacă ținem cont de faptul că atunci când facem o asfaltare lucrăm cu 12 persoane, plus șoferii, cam ăștia sunt toți oamenii…Altfel spus, în momentul în care torni asfalt nu mai poți face altceva.

Vorbindu-ne despre bătăile mari de cap pe care le au, Daniel Cârpușor ne spunea: „Încă avem probleme mari cu furtul de indicatoare. Chiar cu câteva zile în urmă m-a sunat un coleg care mi-a spus că au dispărut două indicatoare într-o curbă la 90 de grade, foarte periculoasă, unde am avut și accidente… la Cacaleți (Izvoru).

Este a cincea sau a șasea oară când dispar indicatoarele. Vom face din nou o plângere penală și cam atât. Le punem, le taie, le punem, le fură…! Ele se găsesc în afara localităților, fără posibilitatea de a fi supravegheate prin camere video. Aduceți-vă minte că în toamna trecută ne-au furat 20 de metri de parapete… de metal. Numai un nebun la cap poate demonta un parapet pe un drum județean Și uite că totuși au făcut-o. Le-am montat la loc și am făcut o plângere. Asta pentru a ne putea scădea din gestiune, căci făptașii nu avem speranță că vor fi prinși vreodată…

Îi înțelegem și pe colegii de la Poliție, căci și ei sunt disperați, zicându-ne: – Voi faceți plângeri, iar noi nu reușim să dăm de ei (n.red. – de hoți).

Mai ales dacă le taie noaptea, cine să-i vadă…Iar parapeții ăia, vă spun sincer, au 6 șuruburi fiecare. Dacă vin cu o bormașină electrică, în câteva minute nu au ce face! Ăsta este însă un pericol major pentru siguranța rutieră. Acolo pot avea accidente grave…În momentul în care nu mai ai un semn de „Stop”, căci ți l-au furat, locul acela devine o problemă serioasă!

Omul acela de la volan, ajuns acolo,  poate să considere că are prioritate de dreapta…Am avut cu doi ani în urmă, tot acolo unde v-am spus anterior, în curba de 90 de grade, ceață densă, iar indicatoarele erau furate. A ieșit un microbuz cu 5 persoane de pe carosabil și s-a oprit exact în stâlpul ce se afla imediat după curbă. Au fost 5 victime…Din fericire nu a murit nimeni. Le-am dovedit ulterior poliției că acolo exista un indicator. Asta pentru că noi facem fotografii la toate indicatoarele, la momentul în care le amplasăm, cu procese verbale anexate. Pentru ca toată lumea să vadă stadiul lucrărilor efectuate, materialele utilizate…Am găsit doar soclurile indicatoarelor ce fuseseră rupte… 

Și acest lucru se întâmplă peste tot, în tot județul. Se fură indicatoare într-o veselie! Probabil că în curând vor apărea și semne noi pe panourile de circulație…S-ar putea chiar să schimbăm prioritatea pe anumite drumuri, cum este DJ  503, drumul spre Toporu, la curba de 90 de grade, când intri pe drumul nou…Vrem să o facem cu prioritate  pentru „Înainte!” Cred că vom schimba și pe DJ 507, la Oinacu, căci drumul merge înainte, iar drumul care iese în DN 5, este în Drum Comunal și normal este să-i schimbăm prioritatea, ținând cont că în zona aia traficul greu este interzis. Va trebui să gândim însă foarte bine presemnalizările, ce vor fi multe, căci oamenii trebuie mai întâi obișnuiți căci sunt debusolați atunci când le schimbi ceva” – ne mai spunea directorul DJTADCT Giurgiu, Daniel Cârpușor. 

(Florian Tincu)

 

 

Articolul Daniel Cârpușor. director DJTADCT Giurgiu: „Pot spune că avem echipamente pentru tot ceea ce face Direcția… Marea problemă a noastră rămâne însă furtul de indicatoare rutiere!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

„Investițiile nu sunt prea multe anul acesta – ne spunea directorul Direcției Judetene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic ( DJTADCT) Giurgiu, Daniel Cârpușor. „Majoritatea investițiilor importante le-am făcut însă în  anii anteriori. N-a fost bugetul foarte generos…O investiție pe care am finalizat-o anul acesta a fost aducțiunea de apă la garajul Direcției și […]

Articolul Daniel Cârpușor. director DJTADCT Giurgiu: „Pot spune că avem echipamente pentru tot ceea ce face Direcția… Marea problemă a noastră rămâne însă furtul de indicatoare rutiere!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/daniel-carpusor-director-djtadct-giurgiu-pot-spune-ca-avem-echipamente-pentru-tot-ceea-ce-face-directia-marea-problema-a-noastra-ramane-insa-furtul-de-indicatoare-rutiere/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 29 martie 2024 00:15

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.