De ce nu trebuie să foloseşti telefonul mobil când ai semnal slab. E o greşeală colosală

De ce nu trebuie să foloseşti telefonul mobil când ai semnal slab. E o greşeală colosală. Cei care folosesc mobilul atunci când are un semnal slab trebuie să cunoască faptul că acesta emite un semnal mai puternic ca transmiţător, iar mai multă energie din aparat se traduce prin mai mult rău pentru sănătatea lor.

De ce trebuie să stai departe de telefon când acesta n-are rețea. Când îți este afectat creierul

Un telefon cu un semnal slab cauzează mai mult rău ca un telefon care are semnalul bun. Astfel, atunci când nu avem semnal bun sau suntem în afara reșțelei trebuie să încercăm să ținem mobilul cât mai departe de noi. De asemenea, când semnalul e slab, se va putea observa că telefonul mobil se încălzeşte mai mult decât în mod obişnuit.

Telefonul mobil este un accesoriu fără de care nu ne mai putem imagina o zi. Utilitatea sa este evidentă, însă există și o mulțime de elemente nocive legate de folosirea lui.

Atunci cand ne uitam in telefon trebuie sa ducem aparatul in dreptul ochilor, nu sa aplecam capul în jos spre el

Nu dormi cu telefonul în pat

În afară de problema explicată mai sus, o altă problemă este aceea că mulți dintre noi dormim cu telefonul lângă noi. Un mobil este un emitator/receptor electromagnetic, adică emite unde radio. Multe cercetări arată că undele electromagentice emise de telefon afectează creierul.

În plus, o notficare în plină noapte îți poate strica somnul. Telefonul nu trebuie ținut lângă noi, iar pe timp de noapte este bine dacă este comutat pe modul Avion.

Nu-ți atinge pielea cu telefonul mobil

De asemenea, telefonul nu trebuie să intre în contact cu pielea noastră. Unele studii care se concentreaza pe legătura directă dintre telefoanele mobile și cancerul de piele. Pielea absoarbe ușor radiațiile de radiofrecvență (semnalul de trasmisie este în jur de 900 MHz). Poți să folosești căștile pentru a vorbi sau pentru a asculta muzică, știri etc. Telefonul nu va intra în contact direct cu pielea.

Nu folosi telefonul în poziții neadecvate

Folosirea telefonului mobil cauzează, în principal, leziuni ale degetului mare, precum tenosinovita. În plus, specialiștii au constatat că s-a dezvoltat și un sindrom pe care l-au numit generic neck-text (gat text). După cum sugerează chiar numele este vorba despre stresul suferit de coloana cervială, atunci când gâtul este îndoit pentru a putea fi privit ecranul telefonului.

Asta înseamnă o suprasolicitare a gâtului prin mișcări repetitive ale capului înainte și în jos atunci când privim spre dispozitive electronice pe perioade lungi de timp. În timp, problema se va accentua, apar dureri mari și anomalii de poziție. Pentru a nu ajunge la astfel de probleme trebuie să ridici telefonul la la nivelul ochilor, ținundu-ți gâtul într-o poziție dreaptă.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.