DE CE PROTESTEAZĂ POLIȚIȘTII ȘI CE SPUNE ȘEFUL LOR?

DE CE PROTESTEAZĂ POLIȚIȘTII ȘI CE SPUNE ȘEFUL LOR?

Sindicaliștii din Poliția Giurgiu au ajuns în cea de-a doua zi de proteste în fața Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, zeci de polițiști protestează. Motivul: nemulțumirea față de decizia conducerii IPJ Giurgiu de a le schimba programul de lucru, de la 12 ore/tură, la 8 ore.

Reprezentanții celor  trei sindicate reprezentate în IPJ Giurgiu – EUROPOL, SIDEPOL și SNPPC –  spun că  nu și-au dat acordul pentru dispoziția emisă de inspectorul șef al IPJ, încălcându-se, astfel,  Ordinul nr. 577 care prevede că o conducere a unui Inspectorat Județean de Poliție trebuie să se consulte cu sindicatele cu privire la modificarea programului de lucru.

 

Polițiștii nemulțumiți spun că trecerea la noul program de lucru va crea numeroase probleme, printre care creșterea cheltuielilor de transportși a deficitului de personal.

Marți, în cea de-a doua zi de proteste, conducerea IPJ a emis un comunicat de presă, în care exprimă punctul de vedere oficial asupra acestor nemulțumiri:

La data de 19 octombrie a.c., a fost emisă dispoziția șefului Inspectoratului nr.25696, prin care, începând cu data de 1 noiembrie a.c., polițiștilor structurilor de siguranță publică și patrulare din mediul urban și cei ai structurilor de poliție rutieră, li se va organiza programul de lucru cu respectarea cadrului legal și dispozițional în vigoare.

Acest act administrativ a fost emis pentru eficiența folosirii resurselor și pentru îmbunătățirea calității serviciului polițienesc asigurat cetățenilor.”

Nemulțumiți că, în continuare, nu sunt luați în seamă, sindicaliștii sunt deciși să continue protestele, în fiecare zi, dacă este nevoie, afirmând că se va ajunge în situația în care polițiștii nu vor mai răspunde la telefoanele personale atunci când vor fi solicitați la misiuni.

foto: Televiziunea Giurgiu-Tribune

Sindicaliștii din Poliția Giurgiu au ajuns în cea de-a doua zi de proteste în fața Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, zeci de polițiști protestează. Motivul: nemulțumirea față de decizia conducerii IPJ Giurgiu de a le schimba programul de lucru, de la 12 ore/tură, la 8 ore. Reprezentanții celor  trei sindicate reprezentate în IPJ Giurgiu – EUROPOL, …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/31/de-ce-protesteaza-politistii-si-ce-spune-seful-lor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 31 octombrie 2023 20:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.