Dezinteres maxim manifestat de tinerii giurgiuveni, la ”Bursa Locurilor de Muncă pentru ABSOLVENȚI – 27 octombrie 2023”

Dezinteres maxim manifestat de tinerii giurgiuveni, la ”Bursa Locurilor de Muncă pentru ABSOLVENȚI – 27 octombrie 2023”

Vineri,  27 octombrie 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu a organizat  Bursa  Locurilor de Muncă destinată absolvenților instituțiilor de învățământ.

Această acțiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forță de muncă.

În județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat, începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu în incinta Teatrului ”TUDOR VIANU”.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

 De la început trebuie precizat însă că numărul de locuri de muncă oferite de agenții economici prezenți la aceste eveniment, a fost dublu față de numărul tinerilor absolvenți aparent interesați de așa ceva

Astfel, la Bursă au fost prezenți  26 de agenți economici care au  oferit  280 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante fiind: construcții, industria  confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, etc.

De asemenea,  au participat un număr de 142  persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 24 persoane.

Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare pentru 2 persoane în  meseriile: operator xerox si patiser din rândul altor categorii de persoane prezente la bursă.

La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai  Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu și Centrului Militar Județean care au promovat, în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri.

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu  împreună cu 15 deținuți în regim deschis în vederea identificării potențialilor angajatori.

Ca o concluzie a acțiunii de astăzi, putem spune că, deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu, în special de către absolvenții instituțiilor de învățământ,  a fost foarte scăzut iar cei prezenți au fost dezinteresați în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii.

sursa: AJOFM Giurgiu

Articolul Dezinteres maxim manifestat de tinerii giurgiuveni, la ”Bursa Locurilor de Muncă pentru ABSOLVENȚI – 27 octombrie 2023” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Vineri,  27 octombrie 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu a organizat  Bursa  Locurilor de Muncă destinată absolvenților instituțiilor de învățământ. Această acțiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forță de muncă. În județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat, începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu în […]

Articolul Dezinteres maxim manifestat de tinerii giurgiuveni, la ”Bursa Locurilor de Muncă pentru ABSOLVENȚI – 27 octombrie 2023” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dezinteres-maxim-manifestat-de-tineri-la-bursa-locurilor-de-munca-pentru-absolventi-27-octombrie-2023/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 27 octombrie 2023 16:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.