Două incendii, au izbucnit aseară, la câteva ore distanță, în două localități din județul Giurgiu

Două incendii, au izbucnit aseară, la câteva ore distanță, în două localități din județul Giurgiu

Casa unei familii din localitatea Vlașin, comuna Schitu, din județul Giurgiu, a fost în pericol, azi-noapte, cel mai probabil din cauza burlanului de evacuare a fumului neprotejat termic față de materialele combustibile din structura peretelui.

Din fericire, proprietara a văzut la timp fumul și flăcările care s-au aprins în pod, a cerut ajutorul pompierilor și a încercat să stingă incendiul până la venirea acestora.

La fața locului s-a deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau un perete din paiantă și o grindă din lemn și au acționat rapid astfel încât pagubele să fie cât mai mici.

***Și tot aseară un incendiu violent a izbucnit, într-o gospodărie din localitatea Zorile, comuna Grădinari. Când au văzut flăcările, proprietarii au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o cisternă și o ambulanță SMURD.
Aceștia au constatat faptul că ardeau două anexe, în care se aflau centrala termică, un autoturism nefuncțional și alte bunuri. Flăcările au afectat peretele și sageacul din spatele casei, iar o parte din mobilier, electronice și materiale textile s-au deteriorat.

Din fericire, incendiul nu s-a extins și la restul locuinței. Cel mai probabil acesta a fost provocat de jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzit.

Sursa: ISU Giurgiu

Articolul Două incendii, au izbucnit aseară, la câteva ore distanță, în două localități din județul Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Casa unei familii din localitatea Vlașin, comuna Schitu, din județul Giurgiu, a fost în pericol, azi-noapte, cel mai probabil din cauza burlanului de evacuare a fumului neprotejat termic față de materialele combustibile din structura peretelui. Din fericire, proprietara a văzut la timp fumul și flăcările care s-au aprins în pod, a cerut ajutorul pompierilor și […]

Articolul Două incendii, au izbucnit aseară, la câteva ore distanță, în două localități din județul Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/doua-incendii-au-izbucnit-aseara-la-cateva-ore-distanta-in-doua-localitati-din-judetul-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 4 februarie 2024 15:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.