Două incendii de vegetație, în ultimele ore, în județ

Două incendii de vegetație, în ultimele ore, în județ

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a două incendii, în următoarele localități:

  • Crucea de Piatră – a ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere;
  • Naipu – a ars miriște, pe o suprafață de circa 20 ha. Au acționat pompierii din cadrul Stației Mihăilești și Punctului de Lucru Drăgănești-Vlașca (ISU Teleorman), cu trei autospeciale de stingere, sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații Urgență Ghimpați, cu un tractor.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Potrivit legislației privind protecția mediului, arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase este interzisă. Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/doua-incendii-de-vegetatie-in-ultimele-ore-in-judet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 9 august 2023 14:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.