Skip to content

Dr. Antonia Cârjaliu, un medic primar care s-a întors după mulți ani, în orașul copilăriei sale, la Giurgiu, ca să vindece suferința oamenilor!

Dr. Antonia Cârjaliu, un medic primar care s-a întors după mulți ani, în orașul copilăriei sale, la Giurgiu, ca să vindece suferința oamenilor!

Ne-am propus în cadrul redacției, ca de anul acesta  să dedicăm o rubrică medicilor și cadrelor sanitare din Spitalul Judetean Giurgiu,  să cunoaștem astfel  istoricul și parcursul lor profesional,  pasiunea cu care își slujesc această nobilă profesie. Cu siguranță că v-ați dori să aflați cine sunt acești oameni care vă tratează, cum sunt ei atunci când își dau jos halatul alb…

De curând stăteam  de vorbă cu medicul chirurg Mihnea DINU, al cărui tată, Nicolae DINU, este pentru giurgiuveni o legendă vie (Dumnezeu să-i dea sănătate și putere de muncă) și acesta mă încuraja în demersul meu jurnalistic , spunându-mi că numai așa, prin cunoașterea reciprocă, medic pacient și invers ,  bolnavii pot căpăta mai multă încredere, învingând boalași domesticind suferința.

Așa că vă voi prezenta o tânără giurgiuveancă, absolventă a Colegiului ”Ion Maiorescu”,  ce astăzi este un înzestrat medic primar, dermatolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Dr. Cârjaliu Antonia este o tânără cu un charm devastator, un medic tănăr și ambițios pe care ne putem baza atunci când problemele din spectrul dermatologic ne afectează.

 Născută în 1987,  după absolvirea Colegiului ”Ion Maiorescu”, promoția 2006,  a ales  să urmeze  Facultatea de Medicină ” Carol Davila” din București, pentru ca după cei șase ani de pregătire  să dedice alți patru,  perioadei de rezidențiat în specialitatea  Dermatologie, la Spitalul Colentina.

 A venit  apoi rândul specializării în Dermato și ulterior și-a obținut primariatul,  pentru ca la finele atâtor ani de studiu, pregătiri și examene să devină  medic primar dermatolog și în paralel, să se căsătorească!

În  București a  lucrat o perioadă  în clinica ”Sanador” cât  și într-o altă clinică  privată din Capitală. În  Spitalul Giurgiu  lucrează, după cum ne mărturisea.  încă  din anul 2019.

În cadrul secției încerc  să țin pasul cu tehnologia – ne spunea Dr. Antonia Cârjaliu. Aparatura medicală, echipamentele în general, ne  ajută enorm în diagnosticarea și tratarea bolilor. Secția de dermatologie în care lucrez este dotată cu un electrocauter și un dermatoscop. Aici se pot face intervenții minienvazive , electrocauterizări, dermatoscopie pentru tratarea negilor și multe altele.  Aș  insista , recomandându-le  pacienților, mai ales celor ce se știu  cu anumite caracteristici și sensibilități ale pielii, că ar trebui ca măcar o dată pe an să facă o ”dermatoscopie”…

În special recomand asta persoanelor care au un număr mare de alunițe, pentru o verificare prealabilă , înainte de a se  expune la soare – ne mai spunea Dr. Cârjaliu Antonia.

Întrebată dacă la acest moment s-au prezentat pacienți mușcați de căpușe, foarte mulți dintre cetățeni fiind speriați de prezența acestora, odată cu  vegetația ce a explodat în primăvară,  Dr. Cârjaliu ne-a spus: Majoriiatea se adresează Secției de Boli Infecțioase, nu vin la mine, căci tratamentul se face cu antibioticul doxiciclină… Am avut și eu câteva suspiciuni de căpușe, dar în cele din urmă am constatat că erau de fapt niște papiloane traumatizate. Trebuie spus că  o căpușă e nevoie  să stea cel puțin 12 ore în contact cu pacientul pentru  a-i  transmite boala.  Aș  preciza că persoanele  cele mai expuse sunt  cele ce au animale de companie ,  căci  animalul după ce ia căpușa din iarbă, o aduce în casă…

 Cu promisiunea că o voi mai deranja din când în când, pentru a mai primi câte un sfat, o recomandare pentru cei interesați de afecțiunile dermato, m-am despărțit de doamna dr. Cârjaliu Antonia, încântat  că și noi,  giurgiuvenii, dispunem de tineri minunați, inteligenți, cu potențial,  pasionați de profesia lor și în același timp interesați de a face  carieră.

Dar mai ales m-am bucurat  că tânăra  doamnă doctor Cârjaliu s-a întors acasă, acolo unde a copilărit, a crescut și s-a format educațional… Eram bucuros că mai este încă cineva care a învățat să  dăruiască  speranță și sănătate  giurgiuvenilor. Asta pentru că  așa cum toții știm cu toții, cei ce trăim în acest oraș.  multă vreme am fost  vitregiți la capitolul  sănătate, majoritatea medicilor preferând clinicile și spitalele din  București sau alte orașe universitare,  noi  simțind copleșiți,  lipsa  unor cadre specializate care să ne trateze, aici, la noi ACASĂ.

Iată de ce, în acest context descris în rândurile de mai sus, mulțumim doamnei Doctor primar,  Cârjaliu Antonia pentru efortul de face naveta săptămânal, la Giurgiu, pentru a vindeca oameni și a-și face fericiți părinții ce o așteaptă de fiecare dată cu aceeași nerăbdare,  să le deschidă poarta și să le calce pragul!

(Florian Tincu)

Ne-am propus în cadrul redacției, ca de anul acesta  să dedicăm o rubrică medicilor și cadrelor sanitare din Spitalul Judetean Giurgiu,  să cunoaștem astfel  istoricul și parcursul lor profesional,  pasiunea cu care își slujesc această nobilă profesie. Cu siguranță că v-ați dori să aflați cine sunt acești oameni care vă tratează, cum sunt ei atunci […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dr-antonia-carjaliu-un-medic-primar-care-s-a-intors-dupa-multi-ani-in-orasul-copilariei-sale-ca-sa-vindece-suferinta-oamenilor/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dr-antonia-carjaliu-un-medic-primar-care-s-a-intors-dupa-multi-ani-in-orasul-copilariei-sale-ca-sa-vindece-suferinta-oamenilor
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 aprilie 2023 01:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Designed using Unos. Powered by WordPress.

×

Apreciaza pagina sa afli ultimele stiri!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com