DSP Giurgiu propune măsuri menite să scadă numărul tot mai mare de îmbolnăviri de gripă în școli! Declarația Inspectorului general al IȘJ Giurgiu…

DSP Giurgiu propune măsuri menite să scadă numărul tot mai mare de îmbolnăviri de gripă în școli! Declarația Inspectorului general al IȘJ Giurgiu…

În contextul creșterii  semnificative a afecțiunilor respiratorii, unitățile școlare au primit o serie de recomandări menite să prevină majorarea numărului îmbolnăvirilor de gripă (afecțiuni respiratorii).

Astfel, după cum ne spunea prof. Ion Ghimpețeanu, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, unitățile de învățământ  au fost informate de către  Direcția de Sănătate Publică  Giurgiu  despre faptul că în contextul  epidemiologic actual, determinat de  creșterea semnificativă a numărului de afecțiuni  respiratorii și pentru evitarea înmulțirii cazurilor de boală în unitățile școlare, sunt transmise următoarele recomandări:

·    Triaj epidemiologic zilnic efectuat la începutul orelor de curs;

·    Ventilarea sălilor de clasă;

·    Îndrumarea elevilor cu semne de boală către medicul  școlar sau medicul de familie;

·    Izolarea la domiciliu a elevilor care prezintă semne de boală.

Pe această temă de interes public, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion GHIMPEȚEANU, ne-a declarat:

Am transmis la rândul nostru informarea Direcției de Sănătate Publică, pe fiecare unitate de învățământ. Fiecare unitate de invățământ trebuie să realizeze un triaj epidemiologic , să se  desfășoare această procedură cu responsabilitate si atenție.

De asemenea asistenții medicali să  încerce să treacă  prin fiecare sală de curs, să monitorizeze cu atenție starea elevilor și, în cazul în care  se identifică un caz  care prezintă simptome  de viroză, să îl  îndrume   către  cabinet, medicul de familie și implicit să informeze familia.

La acest moment Inspectoratul Școlar nu are o centralizare  la nivelul fiecărei unități de învățământ  pe numărul de cazuri, de acverea nu vă pot spune cert dacă numărul îmbolnăvirilor este marte saui mic.

Aceste cifre sunt deținute cu siguranță de către DSP care a dispus această măsură a respectării acestei proceduri de monitorizare, ca urmare a informațiilor pe care le dețin la nivelul unităților școlare din județ cât și de la UPU (Unitatea de Primiri Urgențe), dar și din partea celorlalte spitale din județ – a mai precizat prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)

Articolul DSP Giurgiu propune măsuri menite să scadă numărul tot mai mare de îmbolnăviri de gripă în școli! Declarația Inspectorului general al IȘJ Giurgiu… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În contextul creșterii  semnificative a afecțiunilor respiratorii, unitățile școlare au primit o serie de recomandări menite să prevină majorarea numărului îmbolnăvirilor de gripă (afecțiuni respiratorii). Astfel, după cum ne spunea prof. Ion Ghimpețeanu, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, unitățile de învățământ  au fost informate de către  Direcția de Sănătate Publică  Giurgiu  despre faptul […]

Articolul DSP Giurgiu propune măsuri menite să scadă numărul tot mai mare de îmbolnăviri de gripă în școli! Declarația Inspectorului general al IȘJ Giurgiu… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dsp-giurgiu-propune-masuri-menite-sa-scada-numarul-tot-mai-mare-de-imbolnaviri-de-gripa-in-scoli-declaratia-inspectorului-general-al-isj-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 1 februarie 2024 15:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.