DSU: Incendiul din TIR-ul de Terapie Intensivă de la Spitalul „Marius Nasta” a fost alarmă falsă. Câte astfel de unităţi avem şi cum funcţionează

DSU subliniază că sistemul de la Unitatea din curtea Institutului Marius Nasta a funcţionat în condiţii optime, „aceste aspecte sustinând afirmaţia conform căreia incidentul anunţat la 112 a fost o alarmă falsă”.

De asemenea, referitor la schimbarea instalaţiei de oxigen, construită de către spital pentru racordarea unităţii mobile la stocatorul Institutului Victor Babeş, autorităţile precizează că ţevile conductoare de oxigen nu au fost schimbate din cauza identificării unor probleme ci în scopul unei bune şi sigure funcţionalităţi a Unităţii.
„Referitor la afirmaţiile conform cărora au fost identificate mai multe probleme tehnice al TIR-urilor de ATI, precizăm următoarele: De la momentul operaţionalizării acestora, până în prezent au fost identificate defecţiuni la sistemul de climatizare iar pentru a elimina problemele identificate, un TIR a fost trimis în Turcia, la firma producătoare, în scopul remedierii avariei, iar pentru alte 3 unităţi, firma producătoare a trimis specialişti în ţară pentru a înlătura problemele identificate. Facem prezicerea că toate Unităţile  Mobile sunt  în garanţie. Problema tehnică privind sistemul de climatizare a TIR-ului ajuns în Turcia a fost remediată, urmând ca în zilele următoare să sosească în ţară şi să fie operaţionalizată. Mai mult, pentru ca cele 5 Unităţi Mobile să funcţioneze în condiţii optime la temperaturi extreme de iarnă, cu valori negative, firma producatoare a instalat panouri suplimentare de izolaţie , pe “burta” fiecărui TIR. Totodată, la nivelul  altui TIR, a fost semnalată o situaţie de infiltrare a apei, cauzate de averse  abundente. Această situaţie a apărut ca urmare a executării unor manevre nepotrivite la momentul colantării acestuia, de către o firmă specializată în acest sens. 
Problema a fost rezolvată în scurt timp de specialiştii firmei producătoare, fiind vorba de nişte fisuri la garniturile de îmbinare ale elementelor din cadrul tavanului camerelor laterale”, arată DSU.
La acest moment, în afara de Unitatea Mobilă din cadrul Institutului Victor Babeş care a fost sigiliată pentru continuarea anchetei aflate pe rol şi în afară de Unitatea Mobilă care urmează să ajungă în ţară, 1 UTIM este operaţionalizat în Iaşi, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” iar altele 2 în Bucureşti, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”.
Peste 700 de pacienţi au beneficiat de existenţa acestor Unităţi de Terapie Intensivă Mobilă şi a asistenţei medicale de urgenţă, în scopul salvării de vieţi, menţionează sursa citată.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.