Dumitru Beianu+5Maria Gabriela HorgaAm intrat în Partidul Naţional Liberal când încă eram studentă și am ales #PNL pentru că…

Dumitru Beianu+5Maria Gabriela Horga

Am intrat în Partidul Naţional Liberal când încă eram studentă și am ales #PNL pentru că dintotdeauna pentru mine liberalismul a fost sinonim cu modernizarea st…atului, cu dezvoltarea economică, cu încurajarea liberei inițiative și susținerea capitalului, cu reforma educației.

Momente importante ale istoriei precum independența României, Marea Unire, sunt legate de numele marilor premieri liberali. Marile reforme ale României au fost făcute de remarcabilii prim-miniștri liberali care sunt nu doar un motiv de mândrie, dar și o responsabilitate pe care #PNL o poartă atunci când guvernează.

Ion C. Brătianu, Dimitrie Sturza, Ionel Brătianu, I.G.Duca au făcut din statul român un stat modern, au făcut reforme importante și primii pași în toate domeniile: reforma administrației publice locale si trecerea de la primarii numiți de guvern în orașe la cei aleși de membrii Consiliului Local al orașului, reformă extinsă apoi în administrația românească; susținerea industriei naționale prin măsuri fiscale; fondarea învățământului românesc modern prin legile Haret, organizarea învățământului primar, secundar și superior, alfabetizarea satului românesc prin înființarea de scoli primare în toate satele cu peste 40 de copii și impunerea de sancțiuni severe aplicate părinților pentru absențele nemotivate ale copiilor; fondarea învățământului profesional românesc, a școlilor de meserii și a școlilor agricole; au fost cei care au introdus orele de educație civică și dirigenție pentru îndrumarea morală a viitorilor cetățeni; marile reforme sociale, reforma agrară pentru “dezrobirea” economică a țăranilor; primul Cod Silvic; protecția socială și mișcările sindicale; reforma electorală, etc.

Au înființat instituții moderne și vitale statului, precum: Banca Naționala Română, Bursa de Valori de la București, Consiliul Suprem al Magistraturii, Poliția Română a statului, obținerea independenței Bisericii Ortodoxe Române și recunoașterea autocefaliei BOR.

Ion C. Brătianu, în lunga sa guvernare, a impus un principiu – acela al simplității și preciziei legislative, care a stat la temelia reformelor sale.

Toate acestea sunt “lecții” pe care orice reprezentant al acestui partid trebuie să le știe. În cei 14 ani, de când sunt membru #PNL, am mers de nenumărate ori la Florica, astăzi muzeu al liberalismului românesc, pentru că a reprezenta #PNL și cetățenii devine o responsabilitate atunci când ne cunoaștem
istoria, iar aceasta trebuie să ne inspire să fim mai buni în a face politică pentru oameni și pentru nevoile acestora.

Ionel Brătianu spunea că un partid politic are inteligență politică atunci când devine instrumentul modernizării și dezoltării, atunci când societatea și națiunea resimt nevoia reformelor respective: “Noi credem că reformele pe care le cerem se impun și se vor face. Ele s-ar fi făcut și dacă noi nu am fi avut inteligența politică să ne facem organul lor execuțiune”.

#PNL este un partid care a luptat mereu pentru dezvoltare: dezvoltarea cetățeanului prin școală și proprietate, dezvoltarea economică, dezvoltarea și modernizarea statului.
În următorii 7-10 ani, pentru România urmează o etapă importantă, de recuperare a decalajelor și de mari investiții publice, depinde de noi toți să ducem România către dezvoltare economică și bunăstare și să facem reformele de care cetățenii acestei țări au nevoie!

La mulți ani, România liberală!

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.