După 19 ani, trenul București Nord – Giurgiu își reia cursele. Cât va dura o călătorie…

După 19 ani, trenul București Nord – Giurgiu își reia cursele. Cât va dura o călătorie…

După aproape două decenii de abandon, cursa feroviară București Nord Giurgiu  devine funcțională. Din păcate durata călătoriei va fi la fel de lungă. Ea va dura 130 de minute pe traseul București Nord – București Progresu – Giurgiu.

Viteza medie de călătorie între Gara de Nord și Gara Giurgiu va fi de doar 43 km/h, iar între București Progresu și Giurgiu, viteza medie va fi de 46 km/h.

Asta pentru că așa cum precizează CFR, pe rută mai sunt zone unde încă se  lucrează, unde există și restricții de viteză.

Pe linia directă nu vor circula trenuri cu locomotivă și vagoane, ci doar automotoare, din cauză că terenul este slăbit în zona comunei Daia, la distanță de 8 km de Giurgiu.

 Linia 102 pe traseul București Nord – București Progresu – Giurgiu nu a fost niciodată  mai  rapidă.  Trenurile București Progresu – Giurgiu, care opreau în toate cele 12 stații de pe traseu, făceau peste 90 de minute.

Unul dintre cele mai lente trenuri internaționale din Europa este însă București – Ruse, peste trei ore pe 132 km cu un automotor Desiro între octombrie și iunie.

Vara circulă vagoane bulgărești (către Varna și Sofia) și un vagon turcesc (spre Istanbul). Și în anii următori, trenurile internaționale spre Bulgaria vor circula tot prin gara Videle.

(Jurnal)

Articolul După 19 ani, trenul București Nord – Giurgiu își reia cursele. Cât va dura o călătorie… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

După aproape două decenii de abandon, cursa feroviară București Nord Giurgiu  devine funcțională. Din păcate durata călătoriei va fi la fel de lungă. Ea va dura 130 de minute pe traseul București Nord – București Progresu – Giurgiu. Viteza medie de călătorie între Gara de Nord și Gara Giurgiu va fi de doar 43 km/h, […]

Articolul După 19 ani, trenul București Nord – Giurgiu își reia cursele. Cât va dura o călătorie… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dupa-19-ani-trenul-bucuresti-nord-giurgiu-isi-reia-cursele-cat-va-dura-o-calatorie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 mai 2024 16:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.