Echipaj medical agresat şi autospecială SMURD avariată în timpul unei intervenţii. A fost deschis dosar penal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş în cazul bărbatului care a agresat un echipaj medical şi a avariat o autospecială SMURD B2, care seara trecute a intrevenit pentru a-i acorda îngrjiri medicale soţiei lui.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au fost sesizaţi de către reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş cu privire la faptul că membrii unui echipaj SMURD, cu ocazia unei intervenţii medicale pe raza municipiului Târgu Mureş, au fost agresaţi fizic de către un bărbat prezent la faţa locului, care, totodată, a distrus şi portiera autospecialei SMURD. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt, identificării autorului şi luării măsurilor ce se impun”, a arătat IPJ Mureş într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Copii din Suceava, Bucureşti, Argeş, depistaţi cu COVID-19 după ce au mers în tabără

Incidentul s-a petrecut joi seară, în jurul orei 20,20, în timp ce un echipaj de prim ajutor SMURD intervenea pe raza municipiului Târgu Mureş, pe strada Valea Rece.

„Odată ajunşi la locul solicitării, victima de sex feminin s-a prezentat la ambulanţă pentru acordarea primului ajutor, pacienta desfăcându-şi singură faşa, deşi paramedicii i-au cerut că această manevră trebuie efectuată de ei. O persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind soţul pacientei, a devenit agresiv verbal, adresând injurii la adresa echipajului, ulterior devenind agresiv fizic, lovindu-l pe unul dintre paramedici în zona pectoralului drept. Agresorul a încercat să spargă geamul şi oglinda portierei de la autospecială, instigând la violenţă şi pe celelalte persoane aflate la faţa locului. După aceasta, a agresat fizic şi pe paramedicul aflat în cabina medicală, ca pe urmă să distrugă uşa laterală a autospecialei. În momentul în care echipajul era agresat, s-a solicitat pe staţia radio sprijin al poliţiei sau al jandarmeriei. Ambulanţa s-a retras în aşteptarea respectivelor echipaje solicitate, continuând acordarea primului ajutor pacientei, constatând la examinare o plagă superficială la nivelul membrului superior stâng. S-a efectuat toaletarea plăgii şi pansarea cu tampon steril, neputând efectua transportul către spital, din cauza defecţiunii ambulanţei survenite în urma atacului”, a precizat ISU Mureş.

Citeşte şi: O femeie însărcinată și cei doi copii ai ei, loviți pe o trecere de pietoni din Arad

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.