EDITORIAL. Campus Politehnic Regional la Giurgiu sau… ”Ce vrem noi și ce vor ei!”

EDITORIAL. Campus Politehnic Regional la Giurgiu sau… ”Ce vrem noi și ce vor ei!”

 

Proiectul ”Campus Politehnic Regional” va fi trecut  din nou pe ordinea zi a Consiliului Local Giurgiu , în singurul punct de pe Ordinea de zi a Ședinței Consiliului local Giurgiu, din data de 28 februarie. 

Este, așa cum explică susținătorii lui, un proiect complex, de anvergură,  ce implică, e adevărat, sume exorbitante, proiect  care promite că va relansa învățământul profesional și activitatea economică la nivelul Municipiului și județului Giurgiu.

Un proiect măreț care – conform părerilor unora – este guvernat însă de ambiții politice, de încercarea de a schimba ceva la nivelul sistemului de învățământ (mult prea erodat de rutină), de implementarea unui nou concept în educație , dar și de anumite interese personale.

În acest context, după ce în ședința anterioară, proiectul a fost respins cu 10 voturi  negative , împotriva celor  9 pozitive venite din partea grupului de consieri PNL, viceprimarul Silviu Dumitrescu, în numele liberalilor din CL , a considerat oportun reintroducerea proiectului, la nici o săptămână distanță…

Prin urmare, marți, 28 februarie, cu începere de la ora 11:00, vom afla care va fi deznodământul acestei inițiative ce a declanșat un adevărat război între cele două grupări politice, PNL și PSD…

Deși despre acest proiect s-a tot discutat, mai ales în mediul politic local, dacă îi veți întreba  pe  elevi, adevărații beneficiari ai acestui proiect, pe părintii acestora sau pe reprezentanți ai societății civile, veți avea surpriza să  constatați că pentru mulți dintre aceștia, acest proiect este o temă total  ignorată.

Sunt voci care susțin că  votul  acestui proiect este strict politic, dictat de politicieni și mai puțin  dictat de criterii  economice, principiale, valorice  și  nicidecum  pe baza propriei judecăți, ne referim evident la  consilieri, obligați să  voteze ce dorește grupul din care fac parte.

Nici nu ar avea cum altfel, unii ditre ei, care cultivă doar ignoranță, neimplicați vreodată în dezbateri pe proiecte de Hotărâri, în discuţiile referitoare la iniţiative, implicați întrucâtva în intervenţiile pentru îmbunătăţirea actului administrativ, local.

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem care sunt  argumentele ce-i vor determina pe consilierii social democrați  să se răzgândească, în cazul în care, de data aceasta, proiectul va fi votat și ce alte delicatesuri politice  ne va  rezeva „meniul” şedinţei de Consiliu local din ultima zi a lunii februarie.

 În ceea ce ne privește, ca simpli cetățeni, noi ne dorim ca dincolo de toate aceste dispute politice, la finele acestui mandat să ne declarăm satisfăcuți de eficiența și implicarea  aleșilor noștri  în dezvoltarea Municipiului Giurgiu. Nimic altceva…!

(Jurnal)


  Proiectul ”Campus Politehnic Regional” va fi trecut  din nou pe ordinea zi a Consiliului Local Giurgiu , în singurul punct de pe Ordinea de zi a Ședinței Consiliului local Giurgiu, din data de 28 februarie.  Este, așa cum explică susținătorii lui, un proiect complex, de anvergură,  ce implică, e adevărat, sume exorbitante, proiect  care […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/editorial-campus-politehnic-regional-la-giurgiu-sau-ce-vrem-noi-si-ce-vor-ei/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=editorial-campus-politehnic-regional-la-giurgiu-sau-ce-vrem-noi-si-ce-vor-ei
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 februarie 2023 19:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.