Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Am solicitat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri urgente pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente.”

Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Am solicitat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri urgente pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente.”

„Am solicitat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri urgente pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente.

Atragem atenția, în scrisoarea transmisă Comisiei, că asistăm la o creștere a numărului de boli respiratorii în Europa, la aglomerarea spitalelor și la epuizarea rezervelor de medicamente din UE.
Acest lucru a pus o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate și a cauzat deficite de medicamente cum ar fi antibioticele, medicamentele analgezice și antipiretice.
Comisia ar trebui să insiste pentru o cooperare mai strânsă între statele membre în această privință, pentru a limita penuria de medicamente.
Pe termen mediu, solicităm Comisiei să accelereze crearea uniunii sănătății, inclusiv prin încurajarea achizițiilor comune de medicamente.
Încurajăm Comisia să faciliteze o cooperare mai strânsă la nivelul UE în ceea ce privește stabilirea prețurilor și rambursarea costurilor medicamentelor.
Sprijinim, de asemenea, necesitatea de a transfera producția farmaceutică strategică înapoi in UE.
Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat, în plenul Parlamentului European, că modificările legislației UE privind produsele farmaceutice vor include obligații mai stricte în ceea ce privește furnizarea de medicamente și notificări mai timpurii ale penuriei de medicamente.
Însă, propunerea Comisiei Europene de revizuire a legislației privind produsele farmaceutice este planificată pentru luna martie. Este un pas necesar, dar consider că trebuie luate măsuri urgente pentru combaterea penuriei de medicamente.

O soluție a fost prefigurată chiar de Stella Kyriakides. Autoritatea pentru pregătirea și răspunsul în caz de urgență în domeniul sănătății (HERA) ar putea achiziționa medicamente și consumabile medicale în numele statelor membre pentru a face față penuriei.”, relatează Dan MOTREANU, pe pagina sa de socializare.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)

„Am solicitat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri urgente pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente. Atragem atenția, în scrisoarea transmisă Comisiei, că asistăm la o creștere a numărului de boli respiratorii în Europa, la aglomerarea spitalelor și la epuizarea rezervelor de medicamente din UE. Acest […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/europarlamentarul-dan-motreanu-am-solicitat-impreuna-cu-mai-multi-colegi-europarlamentari-comisiei-europene-sa-ia-masuri-urgente-pentru-a-ajuta-statele-membre-sa-asigure-accesul-pacientilo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=europarlamentarul-dan-motreanu-am-solicitat-impreuna-cu-mai-multi-colegi-europarlamentari-comisiei-europene-sa-ia-masuri-urgente-pentru-a-ajuta-statele-membre-sa-asigure-accesul-pacientilo
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 ianuarie 2023 08:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.