EXCLUSIV. Mihai Albu se îmbogățea mereu de 1 martie. Ce făcea în fața facultății

Mihai Albu, azi un designer de talie internațională, cu performanțe demne și de Cartea Recordurilor, nu uită perioada studenției la Arhitectură. Ca să strângă banii atât de necesari pentru cărți, Mihai se mobiliza de 1 Martie și lucra noaptea sute de mărțișoare, pe care mai apoi le vindea, ca pe pâinea caldă, în fața Institutului: ”Munceam noaptea la ele, după cursuri, erau niște picturi migăloase, foloseam lupa filatelică, pentru executare. Le cumpăra lumea, deși erau cam scumpe, pentru acea vreme”, ne-a povestit Mihai Albu, în exclusivitate pentru impact.ro

S-a aflat cum se îmbogățea Mihai Albu de 1 martie

Mihai Albu nu provine dintr-o familie bogată, astfel că a muncit enorm pentru a-și împlini marele vis, acela de a deveni un designer vestit în întreaga lume. A avut și perioade grele, mai ales pe când era student la Institutul de Arhitectură. Talentul artistic l-a ajutat însă să facă rost de bani. De 1 Martie, din mâna lui ieșeau adevărate opere de artă: ”Am realizat mai multe tipuri de mărțișoare, minitablouri pictate pe lemn, arătau ca niște tablouri în miniatură, care reprezentau vaze cu flori, erau pictate cu vopseluri din ulei, cu pensule cât mai mici, în vârf de pensulă. Foloseam o lupă filatelica, erau extrem de migăloase, Erau semnate “Malbu”.

Alt stil era mărțișorul din rășină epoxidică. Foloseam niște anouri metalice, în care aranjam flori presate foarte mici și cochilii de melcișori adunate de la mare, din vara anterioară, pe care le aranjam ca să reprezinte un vas cu flori și apoi turnam rășină în forma cercului, astfel ieșea un aranjament tip medalion translucid care se vedea perfect pe ambele fete”, ne-a povestit Mihai.

S-a aflat cum se îmbogatea Mihai Albu de 1 martie
S-a aflat cum se îmbogatea Mihai Albu de 1 martie

”Munceam la mărțișoare câte două săptămâni, zi și noapte, apoi le vindeam pe stradă, în fața Arhitecturii”

Mihai Albu lucra până la epuizare la aceste mărțișoare: ”Munceam câte două săptămâni, zi și noapte, apoi le vindeam pe stradă, în fața Arhitecturii. Strângeam bani mulți! Aveam mai multe dimensiuni, costau între 15 lei și 30 lei, erau destul de scumpe pentru acele vremuri”, ne-a mai spus Mihai Albu, pentru impact.ro

Celebrul designer Mihai Albu ne-a mai mărturisit: ”Aveam și bursă de studii, dădeam și meditații la desen, lucram și mărțișoare primăvara și felicitări iarna, aveam și pensie de urmaș (tatăl meu decedase când aveam 16 ani), m-am descurcat, ca student. Vara mă angajam sezonier pe Litoral, lucram încălțăminte și marochinărie pentru Galeriile Fondului Plastic. Am absolvit în 1990, chiar imediat după Revoluție. Acum am cea mai veche firma privată din România! Prima a fost a lui Dinu Patriciu, cea mai veche, dar cele patru dinaintea mea nu mai există, așa că e cea mai veche din România. Am cod fiscal din patru cifre!”.

Mihai Albu, în ”Guinness World Records”, cu cei mai înalți pantofi din lume, cu tocuri de 31 cm

Mihai Albu a intrat în ”Guinness World Records”, cu performanțele sale, realizând cei mai înalți pantofi din lume, de 31 de cm, apoi și de 37 de cm, modelele fiind prezentate și în cadrul evenimentului ”Summer Fashion Festival”, în urmă cu 11 ani: ”Se poate merge cu ei, nu cazi, fotomodelul care i-a purtat pe podium a demonstrat că nu sunt incomozi!”.

În articolul de prezentare, pantofii realizați de Mihai Albu au fost comparați cu “o pereche de zgârie-nori”. El are în atelier și un scaun în formă de pantof uriaș: ”Mi l-a dăruit o clientă. Este lucrat din lemn și îmbrăcat în vinilin, este foarte interesant”, ne-a mai declarat designerul de top Mihai Albu.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.