Filiala AUR Giurgiu și-a desemnat astăzi, oficial, candidatul pentru Primăria Municipiului Giurgiu: Bogdan BRATU!

Filiala AUR Giurgiu și-a desemnat astăzi, oficial, candidatul pentru Primăria Municipiului Giurgiu: Bogdan BRATU!

Așa cum era anunțat, joi, 18 ianuarie, ora 11.00, la una din locațiile AUR Giurgiu, situată pe șoseaua București, a avut loc o conferință de presă în care a fost prezentat, oficial, candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului, în persoana lui Bogdan BRATU ( pentru porieteni, Beche).

Coordonatorul județean al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Giurgiu, Iulian Naipeanu a dorit ca la începutul conferinței, să puncteze câteva din acțiunile de ultim moment ale partidului.

În acest context cei prezenți au fost informați că AUR solicită convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului menită a identifica soluții pentru rezolvarea revendicărilor, în urma  protestului fermierilor și transportatorilor, acuzând totodată reprezentanții guvernului Ciolacu de ”sfidare și ignoranță”.

La rândul său, secretarul general al AUR Giurgiu, Ionuț Dobrescu s-a declarat mâhnit de starea jalnică a clădirii Policlinicii județene, de care ( în afara medicilor și a investițiilor personale făcute în cabinete, de aceștia ), nu s-a mai interesat nimeni în ultimele două decenii.

El mai spunea că într-un raid făcut prin oraș  împreună cu Bogdan Bratu, candidatul la postul de primar al municipiului, a constatat că giurgiuvenii sunt deprimați și că sunt la fel de supărați  ca și el, spunând  că probabil  aceștia își vor arăta cu siguranță frustrarea prin votul pe care îl vor da la alegeri.

”În acest oraș în care fostul și actualul edil se bălăcăresc, ca la ușa cortului, pe facebook, acuzându-se, unul pe celălalt, de management defectuos… Aș vrea să exprim părerea giurgiuvenilor…Domnilor, și unul și celălalt vă faceți vinovați de  problema asta!”  – a  spus Ionuț Dobrescu.

El a mai evidențiat modul deplorabil în care arată unele zone ale orașului,  subliniind modul inexplicabil prin care pistele de biciclete au fost delimitate prin niște popice din plastic care,  în cazul depunerii zăpezii pe șosea, vor împiedica ridicarea acesteia de pe carosabil.

În partea a doua a conferinței a venit rândul candidatului AUR Giurgiu, Bogdan Bratu, să se prezinte celor prezenți și în același timp să răspundă întrebărilor jurnaliștilor locali.

 Solicitat să explice cum s-a ajuns la această decizie, după ce președintele Organizației Municipale AUR, Sorin Ruse, își anunțase chiar el eventuala candidatură la această funcție, arătându-se oarecum surprins de declarațiile făcute de Bogdan Bratu, pe acest subiect, proaspătul candidat a declarat: Conducerea Partidului de la nivel Central împreună cu coordonatorul județean Iulian Naipeanu au fost cei ce au  luat această decizie.

Referindu-se la  atuurile sale față de ceilalți contracandidați ai săi (n.red : deocamdată doi, Nicolae Barbu – PSD și Adrian Anghelescu – PNL), Bogdan Bratu a spus:

”În primul rând sunt mai tânăr decât ceilalți doi competitori…am doar 45 de ani, am forță de muncă , am în spate o experiență bogată în a conduce o instituție, experiență acumulată în perioada de 4 ani cât am fost director regional la DRDP Craiova, unde aveam 2.500 de salariați în subordine și gestionam un buget de 2.500- 3.000 de miliarde lei, la care se adaugă rezultatele de la acea vreme, obținute de mine.

În acea perioadă ,  dintr-o rețea de 1.800 de kilometri de Drum Național, am reușit să fac 450 de kilometri de covor asfaltic… am 5 poduri pe care le-am reabilitat total, luându-le de la zero, am dat ordinul de începere la autostrada/drumul express, Craiova- Pitești, deci pot spune că am ceva experiență…

Nu vreau să le promit giurgiuvenilor telegondole peste Dunăre, nenumărate poduri, apă și canalizare…În primul rând sunt decis să  atrag forță de muncă în orașul Giurgiu și să creștem veniturile Primăriei. Fără să facem acest lucru, Primăria Giurgiu, la anul, intră în faliment!

Referindu-se la relația Campusului școlar, deja aprobat  în vederea  realizării și forța de muncă existentă, Bogdan Bratu a declarat:

”Nu atragem forță de muncă prin proiectul Campusului, ci doar identificând terenurile existente: cele pentru industrie și cele destinate turismului. Ne așezăm la masă cu oameni de afaceri potenți financiar și serioși, din România, cerându-le să vină cu un plan de afaceri solid și bine pus la punct. Atunci putem să le dăm terenurile ca să investească aici. Forță de muncă, calificată, se găsește. Eu am venit anul trecut aici cu două firme…  Una era din Ucraina… dorea să mute fabrica de fibre optice de la Odessa în Zona Liberă, dar nu a găsit nicio înțelegere aici. Cei din Zonă nu au putut nici măcar să le dea ălora, Legislația Zonei Libere!

A doua firmă, ce lucrează acum la Turnu Severin, cu 10.000 de angajați, face cabluri pentru autoturisme. Ar fi vrut să închirieze la Giurgiu o Hală. Dar nu a găsit nici de data aceasta înțelegere din partea autorităților locale. Deci numai dacă ne dorim, putem să facem…!

Oamenii nu vin să se angajeze însă pentru 2-3 lei, iar  investitorii ăștia promiseseră niște salarii decente, la aproape același nivel cu cele din Uniunea Europeană.

Eu văd zilnic la ora 4, la 5 dimineața, 3-4.000 de giurgiuveni care fac naveta în Capitală sau în afara orașului. Nu este normal! Giurgiu are o mare oportunitate și un mare potențial: avem Dunărea, avem calea ferată, avem Port și ne despart doar 30 de minute de Capitala acestei țări. Din păcate am ajuns să fim izolați. Giurgiu este la acest moment, un oraș izolat și din ce în ce mai trist și mai gol. Tinerii nu au ce să facă. Seara, cu excepția câtorva cafenele din Centrul municipiului,  la care să stea după ora opt seara, nu prea au ce să facă.

Întrebat cum va reuși să aducă bani Primăriei  până ce  investitorii se vor decide să înceapă să investească în tot felul de obiective, Bogdan Bratu a spus:

Cât timp am fost la DRDP Craiova…din două în două zile eram la București, la Minister…Mă dădeau afară pe ușă, eu intram pe geam… Nu plecam de acolo până nu îmi rezolvam problema. Când am ajuns  la Craiova am luat mai întâi grila de salarizare și am văzut că aveau cele mai mici salarii dintre toate regionalele țării. Am mers la București,  am mărit fondurile de salarii și în felul acesta i-am responsabilizat…Le-am cerut evident, pe urmă  și performanță…

Poate unii dintre dv., giurgiuveni, ați urmărit pagina mea de facebook și ați văzut stilul meu de lucru. Eu la 7 dimineața eram în Regională…Făceam ședințele, semnam mapele, iar la ora 13.00 eram în toată Regionala și aveam nu mai puțin de 5 județe…

Am avut cod roșu de nenumărate ori, dar nu am închis o dată vreun drum…Cert este că nu  mi-a plăcut  să fiu mințit (…) Dacă ne implicăm și muncim serios, credeți-mă că se poate orice!

 Un primar trebuie să fie gospodar, să fie printre oameni toată ziua. Eu sunt un perfecționist…Giurgiu este un oraș mic. Te joci într-un oraș ca Giurgiu, dacă vrei să arate impecabil. Hai să ne aducem aminte cum arăta cu 15 ani în urmă GiurgiuNu mi-e rușine să recunosc că eu am crescut, atât  administrativ cât și politic în umbra lui Lucian Iliescu (…) Pe atunci toți salariații Primăriei știau punctual ce să facă și când să facă” – a mai declarat Bogdan Bratu, recunoscând că a învățat foarte multe de la acest fost prim edil al orașului.

Întrebați dacă știu care este feedback-ul știrii că viitorul candidat al AUR Giurgiu va fi Bogdan Bratu, cei doi colegi ai acestuia, reprezentând conducerea filialei Giurgiu, spuneau că reacția cetățenilor este extrem de pozitivă și că dincolo de mesajele încurajatoare primite pe mediile de socializare, mulți dintre giurgiuveni îi opresc deseori pe stradă felicitându-i pentru decizia luată, promițându-le în același timp sprijinul lor, prin vot, la apropiatele alegeri din acest an.

(Florian TINCU)    

 

Articolul Filiala AUR Giurgiu și-a desemnat astăzi, oficial, candidatul pentru Primăria Municipiului Giurgiu: Bogdan BRATU! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Așa cum era anunțat, joi, 18 ianuarie, ora 11.00, la una din locațiile AUR Giurgiu, situată pe șoseaua București, a avut loc o conferință de presă în care a fost prezentat, oficial, candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului, în persoana lui Bogdan BRATU ( pentru porieteni, Beche). Coordonatorul județean al Partidului Alianța pentru Unirea […]

Articolul Filiala AUR Giurgiu și-a desemnat astăzi, oficial, candidatul pentru Primăria Municipiului Giurgiu: Bogdan BRATU! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/filiala-aur-giurgiu-si-a-desemnat-astazi-oficial-candidatul-pentru-primaria-municipiului-giurgiu-bogdan-bratu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 ianuarie 2024 19:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.