Florin Călinescu, în lacrimi la Românii au talent. Juratul, impresionat de un tânăr fără familie: “Te deranjează dacă eu aş fi bunicul tău?”

Un minut, trei minute, zece minute îți pot schimba viața. Florin Călinescu, în lacrimi la Românii au talent. Omul de fier de la masa juraților a fost impresionat de un tânăr fără familie. Povestea teribilă a lui Gim, un puști din Timișoara, este o lecție de viață cumplită.

Florin Călinescu, în lacrimi la Românii au talent

Un puști agitat își face curaj să urce de scena de la Românii au talent și să dea piept cu cei patru jurați, cu publicul, dar și cu propriile așteptări. „Un minut, trei minute, zece minute îți pot schimba viața…asta se poate întâmpla acum”, spune el. Momentul nu mai poate fi amânat și face marele pas. Cea mai banală întrebare i-a șters, însă, zâmbetul de pe față. „Cum ți se spune acasă?”, i-a cerut Andi Moisescu. Povestea teribilă a concurentului, Gim, începe într-un orfelinat.

„Nu-mi zic…Am crescut singur, de mic…prin case de copii, orfelinate. La 11 ani, am fugit. De atunci, mă descurc singur. Prima mea amintire este a momentului în care a fost înfiat fratele meu. Noi am ajuns împreună la același centru, dar el a fost înfiat imediat. Aia e prima mea amintire, când zbieram după fratele meu. Știam că de atunci se vor rupe legăturile. Cine ar mai mai veni să viziteze un loc în care nu i-a fost deloc bine? Oficial, eu am stat la orfelinat până la vârsta de 12 ani. După ce am plecat, am stat trei ani pe stradă, în frig. În Timișoara, avem niște țevi. am săpat dedesubt, am pus niște cartoane, am pus câteva pături, să nu se simtă așa de tare umezeala, și dormeam sub ele. Când mă lovea foamea aia cumplită, făcea Dumnezeu cumva, că doar el ar fi putut să mă ajute, și găseam sau primeam, fără să cer”, a povestit Gim.

Florin Călinescu, în lacrimi la Românii au talent
Gim, concurent la Românii au talent

Nu avea buletin, dar muncea cât îl țineau puterile, la negru, pe diferite șantiere din oraș. „Făceam orice combinație posibilă, doar să iasă ceva. M-a păzit Dumnezeu, nimei altcineva. Și-a m-a protejat bine, că alții sunt mult mai rău!”.

Întrebat de Andi Moisescu dacă juratul de la Românii au talent i-ar putea îndeplini un vis, care ar fi acela, răspunsul său a venit imediat, fără nicio ezitare: „Să dechideți o casă de copii. Dacă aveți puterea, să o faceți. Pot să vă ajut. Să fie altfel decât sunt cele mai multe. Indiferent că sunt case de stat sau case private, contează educatorii”.

„Lumea nu e egală”

Gim și-a strigat durerea pe scena de la Românii au talent. La masa juraților privirile s-au lăsat în pământ. Florin Călinescu părea că nici măcar nu respira, de teamă să nu rateze niciun cuvânt rostit în rap-ul tânărului a cărui poveste de viață este o lecție dură despre supraviețuire.

„Așa e, Gim, lumea nu e egală, iar faptul că tu ai înțeles asta la o vârstă atât de mică este, totuși, în avantajul tău. Bravo! Din versurile tale, înțeleg că ție îți lipsete familia”, i-a spus Andi Moisescu. „Ești adevărat, am simțit fiecare emoție din glasul tău. Mi-a plăcut foarte mult”, a adăugat Andra. „Te-am auzit mai devreme spunând că îți dorești să îți întemiezi o familie și că tu nu ai avut bunici. Te deranjează dacă eu aș fi bunicul tău?”, a spus Florin Călinescu, în lacrimi la Românii au talent.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.