Forţele aeriene germane trimit în România avioane de luptă. Criza de la graniţa Ucrainei, îngrijorătoare

Forţele aeriene germane vor trimite în România trei avioane de luptă. NATO vrea să crească prezența militară în Europa de Est, astfel încât să se poată răspunde repede la orice alertă, în contextul crizei de la granița Ucrainei. Ambasada Germaniei la București a transmis un mesaj cu privire la această decizie în domeniul apărării.

Ce avioane de luptă trimit forțele aeriene germane în România

Forțele aeriene germane, Luftwaffe, au tranmis că vor trimite în România trei avioane de luptă Eurofighter cu scopul de a reacționa repede în caz de pericol. Acestea vor lucra împreună cu forțele aeriene italiene. Împreună, vor putea interveni pentru siguranța Europei de Est.

„Contingentul german va fi integrat pe scară largă în contingentul italian. Acest concept de interoperabilitate permite o extindere rapidă a organizaţiei de apărare aeriană existente, cu o presiune minimă asupra materialului şi personalului”, a scris agenţia germană de presă DPA.

Avioane de lupta, trimise de Germania in Romania

Mesajul Ambasadei Germaniei la București

Ambasada Germaniei la București a transmis că forțele aeriene germane vor participa de la jumătatea lunii februarie cu avioanele de luptă Eurofighter și cu soldați la operațiunea NATO Enhanced Air Policing South.

„În această criză regională actuală, Germania este ferm alături de România. Împreună cu Italia, vom securiza spațiul aerian al NATO în calitate de partener de încredere. Apartenenţa României la NATO reprezintă o realizare esenţială şi nu poate fi pusă la îndoială de către terţi”, a fost mesajul misiunii diplomatice germane.

De asemenea, Ambasada Germaniei la București a transmis că situația de la granița Ucrainei este foarte îngrijorătoare și că securitatea întregii Europe este amenințată de comportamentul Rusiei.

„Prin urmare, orice nouă încălcare a suveranității Ucrainei va fi urmată de un răspuns european comun și decisiv. Acest lucru a fost spus foarte clar și de ministrul de externe Annalena Baerbock la reuniunea miniștrilor de externe ai UE din 24 ianuarie”, a adăugat ambasada.

Pe de altă parte, liderul rus Vladimir Putin a transmis prin intermediul ministrului de Externe Serghei Lavrov că Moscova este dispusă să-l primească la discuţii despre normalizarea relaţiilor bilaterale pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Însă, Rusia a impus o condiție pentru ca aceste discuții să aibă loc. Mai exact, dacă președintele Ucrainei vrea să ridice şi problema regiunii Donbas din sud-estul Ucrainei, atunci ar trebui să vorbească mai bine cu Grupul de Contact. Din acest grup fac parte reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi ai OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa).

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.