Francezii amenință cu procese AstraZeneca. Motivul e legat de felul în care este livrat vaccinul

Discuțiile și controversele continuă pentru producătorul serului ce a ridicat probleme în mai multe țări din Europa. Francezii amenință cu procese AstraZeneca. De data asta, motivul nu este legat de posibile efecte adverse, ci de felul în care este livrat vaccinul.

Francezii amenință cu procese AstraZeneca

Compania britanică pare că se confruntă cu criză după criză. Acum, francezii amenință cu procese AstraZeneca, spunând că s-au confruntat cu mai multe încălcări ale contractului. Anunțul a fost făcut de Clement Beaune, secretarul de stat francez pentru afaceri europene.

„Există îngrijorare şi mai mult, fără îndoială un anumit număr de încălcări ale contractului, iar Europa nu va fi vreo jucărie simpatică de pluş care să dea bani fără să aştepte nimic în schimb. Ne apărăm interesele. Pot exista acţiuni judiciare. Nu este exclus”, a spus oficialul francez, potrivit Agerpres.

Reprezentanții AstraZeneca au anunțat, încă de sâmbătă, că vor exista întârzieri ale livrărilor de noi doze de vaccin anti-Covid-19 în Uniunea Europeană, motivând că s-au confruntat cu restricții de export.

„Trebuie să facem presiuni, suntem mai puternici ca europeni decât dacă Franţa ar acţiona de una singură. Înaintea acţiunilor judiciare, există presiunea politică sau chiar a consiliului de administraţie, în interiorul firmei. Dacă va fi nevoie de acţiuni judiciare, le vom efectua, dar asta durează. Astăzi, urgenţa este producţia”, a declarat Clement Beaune.

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca. E oficial, cum motivează autoritățile
Vaccin AstraZeneca

Franța a suspendat vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. Ce se întâmplă în România

Luni, președintele Emmanuel Macron a anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Președintele a explicat că acționează conform unei „strategii europene”, ca reacție la apariția mai multor cazuri de tromboză la scurt timp după administrarea serului.

Dominic Raab, ministrul de Externe al Marii Britanii a dat asigurări că produsul nu prezintă niciun pericol: „Ţări diferite au abordări diferite, dar vă pot spune perfect clar că agenţia de reglementare britanică, agenţia de reglementare europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii spun că vaccinul AstraZeneca este sigur şi oamenii ar trebui să şi-l facă în continuare”.

În România, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că decizia de a continua sau stopa imunizarea cu serul AstraZeneca a fost „extrem de dificilă”, însă, la acest moment, „beneficiile depăşesc riscurile şi din acest punct de vedere se recomandă vaccinarea fără să existe, repet, legat de evenimentele trombo-embolice raportate la nivel european, semnale ale unei frecvenţe mai mari decât în populaţia generală nevaccinată”.

„Aş vrea să menţionez România a decis în urma unei şedinţe extraordinare care a avut loc cu experţi, reprezentanţi din Institutul Naţional de Sănătate Publică, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional de Vaccinare, am decis continuarea la acest moment a vaccinării cu vaccinul de la compania AstraZeneca, vaccin care este autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, faţă de care Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a menţinut acelaşi nivel de recomandare, adică beneficiile la acest moment depăşesc riscurile şi din acest punct de vedere se recomandă vaccinarea fără să existe, repet, legat de evenimentele trombo-embolice raportate la nivel european, semnale ale unei frecvenţe mai mari decât în populaţia generală nevaccinată, cu atât mai mult analiza pe 17 milioane de persoane vaccinate cu vaccin de la AstraZeneca a arătat un număr de 37 de evenimente tromboembolice raportate, 15 evenimente de tromboză venoasă profundă şi 22 de evenimente de embolie pulmonară”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.