FURTUNA DE MIERCURI NOAPTE A RUPT COPACI ȘI STÂLPI DE ELECTRICITATE (VIDEO)

FURTUNA DE MIERCURI NOAPTE A RUPT COPACI ȘI STÂLPI DE ELECTRICITATE (VIDEO)

În urma fenomenelor meteo periculoase ce s-au înregistrat în ultimele ore, pompierii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea mai multor copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare căzute pe partea carosabilă – anunță, joi, reprezentanții ISU, care vin cu precizări punctuale despre intervențiile echipajelor de pompieri:
”S-a intervenit în următoarele zone:
✔️ DJ 504, la intersecția dintre localitățile Stănești și Vieru. Doi copaci, doborâți de vânt, au căzut pe partea carosabilă și pe un autoturism, aflat în mers. Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit, însă autovehiculul a fost avariat. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru degajarea copacilor. La caz au intervenit și reprezentanți ai Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, pentru eliberarea părții carosabile.
✔️ șoseaua București din municipiul Giurgiu (în zona școlii nr.8). O salcie a fost ruptă de vânt și a căzut pe țevile de gaze și pe un autoturism parcat lângă scara blocului. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru îndepărtarea salciei și un echipaj de Poliție. Autoturismul a fost avariat.
✔️ DN 5, la sensul giratoriu din localitatea Adunații Copăceni. Un panou publicitar a căzut pe sensul de mers către Giurgiu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri și un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriei, care a îndepărtat panoul de pe benzile de circulație.
✔️ DN 5, între localitățile Călugăreni și Adunații Copăceni. Patru copaci, doborâți de vânt, au căzut pe sensul de mers către Giurgiu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri. Copacii au fost îndepărtați, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.
✔️ Adunații Copăceni, șos. Giurgiului. Patru stâlpi de electricitate și un brad au fost rupți de vânt și au căzut pe partea carosabilă. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri, primarul din localitate și reprezentanți ai Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență (SVSU), cu un buldoexcavator. Zona a fost semnalizată și balizată de către SVSU pentru evitarea pericolelor, urmând să se acționeze pentru deblocarea șoselei după intervenția echipajelor de la societatea de furnizare a energiei electrice.
Reamintim faptul că județul Giurgiu s-a aflat sub incidența unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 26 iulie, ora 10:00-27 iulie, ora 02:00. De asemenea, între orele 21:50 – 22:30, opt comune ale județului (Comana, Adunații Copăceni, Călugăreni, Vărăști, Colibași, Valea Dragului, Gostinari, Isvoarele) s-au aflat sub incidența unui cod roșu de vijelie puternică, cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, frecvente descărcări electrice, averse care au acumulat peste 25 l/mp.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”
În urma fenomenelor meteo periculoase ce s-au înregistrat în ultimele ore, pompierii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea mai multor copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare căzute pe partea carosabilă – anunță, joi, reprezentanții ISU, care vin cu precizări punctuale despre intervențiile echipajelor de pompieri: ”S-a intervenit în următoarele zone: DJ 504, la …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/07/27/furtuna-de-miercuri-noapte-a-rupt-copaci-si-stalpi-de-electricitate-video/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 27 iulie 2023 13:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.