General din Serviciile Secrete, arestat pentru furt. Suma uriaşă pe care a luat-o din fondurile de război

Ieri, Curtea Militară de Apel din București, a dispus arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru un general din Serviciile Secrete, astfel că Iulian Gherghe a fost arestat. Inculpatul este acuzat de furt din fondurile de război.

Un general din Serviciile Secrete a fost arestat

Gherghe este un cunoscut al lumii serviciilor secrete, iar până acum doi ani, acesta a ocupat funcția de director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării. Benficiind de funcția sa, acesta a ajuns acum să fie acuzat că a sustras mai multe sume de bani din fondurile de criză de război ale instituției.

Pe lângă suma de 179.400 de dolari pe care generalul i-a sustras, acesta ar fi falsificat și utilizat mai multe înscrisuri. Procurorii afirmă că pentru o perioadă de un an, generalul ar fi ținut banii într-un seif, după care i-a folosit în scopuri personale pentru a achiziționa un teren în Corbeanca unde urma să își construiască o casă.

Procurorii militari l-au reținut pe Iulian Gherghe vineri, iar sâmbătă, Curtea Militară de Apel a dispus arestarea sa preventivă. Potrivit G4media, generalul și-ar fi recunoscut într-o oarecare măsură vina, aducând drept motiv faptul că a luat banii cu titlul de ”înrpumut”, reușind să restituie o parte din suma ”împrumutată”.

Generalul Iulian Gherghe a fost arestat pentru furt din fondurile de război
Generalul Iulian Gherghe a fost arestat pentru furt din fondurile de război

Decretul a fost semnat de Klaus Iohannis

Decretul cu privire la trecerea în rezervă a generalului Iulian Gherghe a fost semnat de către Klaus Iohannis, în urmă cu o lună. Curtea Militară de Apel a transmis un comunicat în acest caz, în care se arată:

”La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru o durată de 24 de ore, față de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

  • delapidare, prevazuta de art. 295 alin. (1) din Codul penal;
  • fals material în înscrisuri oficiale, prevazuta de art. 320 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
  • fals intelectual, prevazuta de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cuaplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal; uz de fals, prevazuta de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.

La data de 27.03.2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile. Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.