Giurgiu are un nou cetățean de onoare: Marius Bertoni Taifas, rănit în teatrele de operațiuni…!

Giurgiu are un nou cetățean de onoare: Marius Bertoni Taifas, rănit în teatrele de operațiuni…!

Consilierii locali au aprobat joi, 29 martie,  acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu, plutonierului adjutant Marius Bertoni Taifas, subofiţer rănit în teatrele de operaţiuni şi care acum este încadrat la Biroul de gestionare activităţi militare Invictus din cadrul Statului Major al Apărării. 

A fost primul punct pe de pe ordinea de zi a ședinței,  titlul acordat fiind un semn de recunoaștere  și respect  pentru curajul,  meritele profesionale și umane, ale acestui un cetățean.

„Marius Bertoni a rămas cu probleme medicale ce l-au afectat, dar, cu toate acestea, a dat dovadă de o mare ambiţie şi tărie de caracter  de a se înscrie în echipa care reprezintă ţara noastră la evenimentele internaţionale „Invictus Internaţionale Invictus”, a declarat în cadrul şedinţei ordinare a CLM Giurgiu, viceprimarul Ionel Muscalu.

Marius Bertoni Taifas s-a născut la data de 15 iulie, 1985, în judeţul Giurgiu. Este căsătorit, are doi copii, a urmat Şcoala profesională şi liceul Grup Şcolar viceamiral „Ioan Bălănescu” din municipiul Giurgiu, după care a optat pentru o pregătire ca subofiţer în logistică şi acţiuni de luptă,  participând la misiuni permanente în teatrele de operaţiuni militare.

Din anul 2020 activează ca subofiţer la Biroul de gestionare  activităţi militare „Invictus” din cadrul Statului Major al Apărării.

Ca veteran în teatrele de operaţii a primit medalia NATO, conferită în anul 2018 de secretarul general al NATO.

Pentru evoluţia lui la jocurile paralimpice din Germania a fost decorat de preşedintele României cu medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a şi de către ministrul Apărării Naţionale cu medalia ”Emblema de Merit în Slujba Păcii” clasa I.

Pentru merite deosebite în teatrele de operaţiuni în afara ţării, precum şi pentru medaliile pe care le-a obţinut sunt mândru că am făcut această iniţiativă să recunoaştem meritele militarilor noştri”, a afirmat primarul Adrian Anghelescu în cadrul aceleiași ședințe.

În final, toţi consilierii municipali au votat pentru conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu, plutonierului adjutant Marius Bertoni Taifas.

 

(Jurnal)

Articolul Giurgiu are un nou cetățean de onoare: Marius Bertoni Taifas, rănit în teatrele de operațiuni…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Consilierii locali au aprobat joi, 29 martie,  acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu, plutonierului adjutant Marius Bertoni Taifas, subofiţer rănit în teatrele de operaţiuni şi care acum este încadrat la Biroul de gestionare activităţi militare Invictus din cadrul Statului Major al Apărării.  A fost primul punct pe de pe ordinea de zi […]

Articolul Giurgiu are un nou cetățean de onoare: Marius Bertoni Taifas, rănit în teatrele de operațiuni…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/giurgiu-are-un-nou-cetatean-de-onoare-marius-bertoni-taifas-ranit-in-teatrele-de-operatiuni/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 aprilie 2024 20:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.