Giurgiu, în topul județelor cu număr mare de pacienți bolnavi de tuberculoză!

Giurgiu, în topul județelor cu număr mare de pacienți bolnavi de tuberculoză!

România înregistrează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de tuberculoză, iar din nefericire, județul Giurgiu se numără printre zonele cu număr mare de cazuri de tuberculoză.

Tuberculoza este o boală infecțioasă provocată de un microb, Mycobacterium Tuberculosis. Este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase din lume, de aceea e considerată o problemă de sănătate publică.

Un studiu realizat de curând, arată că incidența este crescută mai ales în zonele cu poluare foarte mare. Județele cu cea mai mare incidență sunt: Dolj, Giurgiu, Brăila, Teleorman și Botoșani.

Cum se transmite…

Printre cei bolnavi sunt și tot mai mulți copii. Tuberculoza este o boală transmisibilă. Pentru a fi transmisă, o persoană  sănătoasă are nevoie de o perioadă de contact mai îndelungată.

Tuberculoza se transmite prin aer, când persoanele care suferă de forme active de TBC tușesc, strănută sau elimină spută în aer (picăturile Flügge).

 Una din zece infecții latente progresează ulterior în boala activă. Lăsată netratată, tuberculoza omoară peste 50% din persoanele afectate.

Simptomele clasice ale tuberculozei active sunt: tusea cronică, cu sângerări nazalesputăfebră, oboseală cronică, transpirația nocturnă și scăderea în greutate (TBC-ul se numea în trecut „boala consumării”, din cauza scăderii în greutate a persoanelor infectate).

De precizat că  diagnosticul și tratamentul  sunt  gratuite în România.

 

Articolul Giurgiu, în topul județelor cu număr mare de pacienți bolnavi de tuberculoză! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

România înregistrează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de tuberculoză, iar din nefericire, județul Giurgiu se numără printre zonele cu număr mare de cazuri de tuberculoză. Tuberculoza este o boală infecțioasă provocată de un microb, Mycobacterium Tuberculosis. Este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase din lume, de aceea e considerată o problemă de sănătate publică. […]

Articolul Giurgiu, în topul județelor cu număr mare de pacienți bolnavi de tuberculoză! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/giurgiu-in-topul-judetelor-cu-numar-mare-de-pacienti-bolnavi-de-tuberculoza/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 martie 2024 12:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.