Giurgiu în topul judeţelor din România cu cea mai curată apă potabilă

Giurgiu în topul judeţelor din România cu cea mai curată apă potabilă

Potrivit publicaţiei Infofinanciar (infofinanciar.ro)Centrul Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar (CNMRMC), în anul 2022 s-au realizat aproape două milioane de analize privind calitatea apei la nivel național.

În județele Sălaj, Neamț, Hunedoara, Galați, Giurgiu, Buzău și Brăila au fost înregistrate „zero” analize neconforme ale calității apei. În acest top nu intră și Vaslului, județul cu cea mai scumpă apă potabilă din România, de 15,9 lei metrul cub de apă.

Sălajul și Hunedoara înregistrează un cost al apei mai redus, de 10,55 și 10,58 de lei metrul cub, dar în Buzău se înregistrează a doua cea mai scumpă apă din țară (15,74 le pe metru cub, inclusiv canalizarea).

Județele Neamț, Galați, Giurgiu și Brăila înregistrează costuri cu apa și canalizarea de 14,29 lei, 14,53 lei, 14,53 lei și 13,71 lei.

Județul cu cele mai multe analize neconforme ale calității apei este Olt, cu 1.158 de analize. Pe locul secund din acest punct de vedere se plasează Bistrița-Năsăud, cu 557 de analize neconforme. Ierarhia negativă este completată de Caraș Severin (374 analize neconforme), Covasna (349), București (341), Mureș (270) și Brașov (263), potrivit Informateca.

Potrivit publicaţiei Infofinanciar (infofinanciar.ro)Centrul Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar (CNMRMC), în anul 2022 s-au realizat aproape două milioane de analize privind calitatea apei la nivel național. În județele Sălaj, Neamț, Hunedoara, Galați, Giurgiu, Buzău și Brăila au fost înregistrate „zero” analize neconforme ale calității apei. În acest top nu intră și Vaslului, […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/giurgiu-in-topul-judetelor-din-romania-cu-cea-mai-curata-apa-potabila/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 10 martie 2024 18:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.