Giurgiuvenii au spus NU! MAP: Nu sunt neconformități asupra mediului pentru construirea unui incinerator de deşeuri în Giurgiu

Giurgiuvenii au spus NU! MAP: Nu sunt neconformități asupra mediului pentru construirea unui incinerator de deşeuri în Giurgiu

Despre acest subiect s-a discutat ieri, la prefectura Giurgiu, în cadrul unei ședințe. Giurgiuvenii, susținuti de vecinii lor, bulgarii de peste Dunăre, nu își doresc construirea unui incinerator de deșeuri în orașul lor. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a stabilit însă că nu sunt neconformități pentru derularea proiectului de instalare a acestuia în Giurgiu și a transmis un raport de analiză părții bulgare. Omologii bulgari nu au oferit încă un răspuns pe acest subiect . Legal, aceasta înseamnă acord tacit. 

Degeaba se tot opun giurgiuvenii prin petiții online, proteste și în discuții pe rețelele de socializare . Corpul de Control al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor a stabilit  în urma unor verificări la APM Giurgiu, că nu sunt neconformități asupra mediului pentru proiectul de instalare a unui incinerator de deşeuri în oraș. Studiile au fost transmise spre analiză și Ministerului Mediului din Bulgaria, care până la ora actuală nu a comunicat un punct de vedere oficial, iar legal acest fapt a fost considerat acord tacit.

Amanunte despre acest subiect, găsiți si in editiile trecute ale publicației noastre ;

În cadrulelei mai recente şedinţe de lucru, membrii Comitetului Judeţean Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, și-au exprimat dezaprobarea clară față de implementarea acestui proiect, care ar reprezenta un real pericol pentru sănătatea giurgiuvenilor și pentru mediul înconjurător.

Cu prilejul aceleiași întâlniri, directorul APM Giurgiu, Ioana Popescu a spus cu subiect și predicat că va respecta în continuare procedura legală și că așteaptă cu interes răspunsul din partea ministerului de resort din Bulgaria.

În prezent, procedura prevăzută de Legea privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului este în derulare.

Titularul proiectului a stabilit echipa de experţi (a căror competenţă este recunoscută de MMAP) şi a transmis la APM Giurgiu propunerea privind aspectele relevante pentru protecţia mediului, care trebuie dezvoltate în raportul de impact asupra mediului şi în studiul de evaluare adecvată.

Construirea unui incinerator de deșeuri medicale și animale este un subiect controversat pentru giurgiuvenii care au protestat de mai multe ori anul acesta, alături de vecinii bulgari din Ruse, împotriva construirii acestuia pe platforma fostului combinat chimic .

Despre acest subiect, găsiți amănunte și în edițiile trecute ale publicației noastre ;

Instituția Prefectului dezaprobă categoric construirea unui incinerator la Giurgiu

Demersuri ale Prefecturii Giurgiu, către ministere, pentru stoparea construirii incineratorului

Despre acest subiect s-a discutat ieri, la prefectura Giurgiu, în cadrul unei ședințe. Giurgiuvenii, susținuti de vecinii lor, bulgarii de peste Dunăre, nu își doresc construirea unui incinerator de deșeuri…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/giurgiuvenii-au-spus-nu-map-nu-sunt-neconformitati-asupra-mediului-pentru-construirea-unui-incinerator-de-deseuri-in-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 31 octombrie 2023 20:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.