Giurgiuvenii sunt aşteptaţi astăzi la un nou protest împotriva construirii unui incinerator de deșeuri în oraș

Giurgiuvenii sunt aşteptaţi astăzi la un nou protest împotriva construirii unui incinerator de deșeuri în oraș

Activiști din Giurgiu și Ruse (Bulgaria) au anunțat vineri organizarea unui nou protest pentru a se opune construirii unui incinerator de cadavre animale și medicale pe locul fostului Combinat Chimic Verachim, lipit practic de orașul de pe malul Dunării.

Protestele activiștilor vor avea loc sâmbătă, 16 septembrie, ora 16,00, punctul de pornire fiind esplanada Teatrului “Tudor Vianu”.

Ciprian Alexandru, președintele USR Giurgiu și inițiator al protestului, a declarat că “Am pornit acțiunea civică pentru stoparea proiectului incineratorului cu singurul scop de a elimina orice risc la sănătatea giurgiuvenilor. După primul protest de pe 1 septembrie s-au alăturat toți factorii politici importanți din judet, PSD, PNL și PMP. Singurii care au catalogat protestul ca fiind “un teatru ieftin” au fost cei de la AUR prin vocea președintelui filialei locale. Mâine la ora 16 preconizam o prezenta importantă a cetățenilor, probabil cea mai mare din istoria postdecembristă a Giurgiului”.

El a spus că la protest și-au confirmat prezența câteva zeci de cetățeni din Ruse și a membri ai partidului bulgar GERB, membru în coaliția de guvernare.

Cererea de autorizare a fost depusă de compania FRIENDLY WASTE ROMÂNIA, deținută de Fadel Mohamad și Fadel Neamet-Dana, administrată de Fadel Mohamad.

Presa locală din Giurgiu și cea din Ruse au scris despre o „bombă ecologică”, ce ar polua cele două localități.

Activiști din Giurgiu și Ruse (Bulgaria) au anunțat vineri organizarea unui nou protest pentru a se opune construirii unui incinerator de cadavre animale și medicale pe locul fostului Combinat Chimic Verachim, lipit practic de orașul de pe malul Dunării. Protestele activiștilor vor avea loc sâmbătă, 16 septembrie, ora 16,00, punctul de pornire fiind esplanada Teatrului […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/giurgiuvenii-sunt-asteptati-astazi-la-un-nou-protest-impotriva-construirii-unui-incinerator-de-deseuri-in-oras/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 16 septembrie 2023 08:09

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.