Imagini apocaliptice din Moscova. Oraşul, acoperit de cantităţi uriaşe de zăpadă. Foto

Au fost surprinse imagini apocaliptice în Moscova. Orașul a fost acoperit de cantități uriașe de zăpadă, iar meteorologii nu se așteaptă ca ninsoarea să se oprească în acest weekend. Ar putea fi doborât un record ce a fost stabilit în urmă cu 65 de ani. Sute de mașini și camioane au rămas blocate pe străzi, iar zeci de curse aeriene au fost amânate sau anulate.

Moscova, acoperită de cantități uriașe de zăpadă. Ce spun meteorologii

Meteorologii ruși au descris ninsoarea din Moscova drept ”apocaliptică” și au anunțat că stratul de zăpadă ce s-a depus a ajuns la 56 de centimetri. Aceasta este cea mai puternică ninsoare din ultimii opt ani și nu va lua sfârșit până duminică seară.

″În Moscova au căzut 56 de centimetri de zăpadă (…), ultima dată când a nins atât de mult în capitala rusă a fost în martie 2013″, a spus un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos pentru agenţia de presă RIA. Acesta a precizat că “este foarte posibil” ca stratul de zăpadă din oraș să ajungă chiar la 60 de centimetri, doborând recordul ce a fost înregistrat în anul 1956, și a menționat că în provincia Moscovei zăpada acumulată a ajuns deja la 71 de centimetri.

Imagini apocaliptice din Moscova. Orasul, acoperit de cantitati uriase de zapada. Foto
Moscova, acoperita de zapada

Haos în traficul rutier și aerian

Condițiile meteorologice le-au dat de furcă autorităților. Acestea au fost nevoite să ajute oamenii aflați în 100 de autoturisme şi 387 de camioane ce au rămas în zăpadă pe străzile din Moscova. În plus, zeci de zboruri au fost anulate sau amânate, așa că multe persoane și-au văzut planurile complet date peste cap.

Sunt condiții meteo nefavorabile și în țări ale Europei precum Bulgaria, Olanda și Ungaria. În timp ce Bulgaria s-a confruntat cu un vânt puternic ce a doborât copaci, în Olanda continuă să fie ger, iar locuitorii din Amsterdam au putut patina pe canalele înghețate, pentru prima dată în ultimii trei ani. În Ungaria, înghețul a dat naștere unor peisaje fabuloase pe malul lacului Balaton, unde oamenii merg și de la zeci de kilometri distanță doar ca să-și facă poze printre țurțuri.

Alertă meteo, în România

Și în România, iarna lovește cu furie, înainte să lase loc ghioceilor și soarelui de primăvară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă alertă meteo de vreme rea, valabilă până luni dimineața, la ora 10.00. Meteorologii au anunțat Cod galben și Cod portocaliu de ger și vânt puternic, în mai multe zone ale țării. Nici pentru săptămâna viitoare veștile nu sunt mai bune.

”Vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) şi posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade”, au transmis, vineri, meteorologii de la ANM.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.