Imagini spectaculoase. Momentul în care un fulger a lovit World Trade Center a devenit viral

Momentul în care un fulger a lovit clădirea One World Trade Center a devenit viral. Statele Unite ale Americii sunt afectate de uraganul Henri. Mii de oameni au rămas fără curent electric.

Momentul în care un fulger a lovit World Trade Center, filmat

One World Trade Center, unul dintre turnurile gemene ce a fost reconstruit și redeschis în noiembrie 2014, după atacurile din 11 septembrie 2001, a fost lovit de un fulger.

Momentul în care fulgerul a lovit One World Trade Center a fost surprins de o cameră de filmat, iar imaginile au devenit virale.

Incidentul s-a petrecut în contextul în care guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat sâmbătă stare de urgenţă din cauza apropierii uraganului Henri de coastele americane.

Oficialul a precizat că 500 de soldaţi din Garda Naţională au fost mobilizaţi pentru a sprijini eforturile locale de ajutorare a rezidenţilor care au fost afectați de această furtună.

Statele Unite ale Americii, afectate de uraganul Henri

Uraganul Henri, ce a fost încadrat la categoria furtunilor tropicale, a lăsat peste 100.000 de locuitori fără electricitate, în nord-estul Statelor Unite ale Americii.

În seara de duminică, uraganul Hneri genera rafale de până la 65 de kilometri pe oră, mai mici față de cele cu viteza de 120 de kilometri pe oră ce au fost înregistrate în ziua precedentă, pe mare.

Joe Biden, apel către americani

Președintele american, Joe Biden, a lansat un apel către cetățeni, pe care i-a sfătuit să se asigure că au suficiente provizii, inclusiv medicamente și radiouri cu baterii pentru a rămâne informați în cazul unor pene de curent îndelungate.

“Este important să monitorizaţi situaţia şi să fiţi pregătiţi în casa voastră şi în cartierul vostru. Asiguraţi-vă că aveţi provizii pentru întreaga familie, inclusiv medicamentele necesare, alimente, apă şi radiouri cu baterii în cazul unor lungi pene de curent”, a spus Joe Biden.

De obicei, nord-estul Statelor Unite ale Americii nu se confruntă cu furtuni de acest gen. Astfel de fenomene meteorologice se înregistrează mai degrabă în statele americane ce se află în sudul teriroriului, cum ar fi Louisiana și Florida.

Conform oamenilor de știință, uraganele devin mai puternice odată cu încălzirea apei de la suprafața oceanelor. Specialiștii au atras atenția că există un risc tot mai mare pentru comunităţile care se află în zonele costiere ce sunt  afectate de valuri înalte şi inundaţii amplificate de faptul că nivelul oceanelor crește. Vezi AICI de ce are România cea mai mare rată de decese cauzate de fulgere din Europa!

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.