În doar 24 de ore, 30 de persoane aflate în dificultate au fost salvate de pompieri…!

În doar 24 de ore, 30 de persoane aflate în dificultate au fost salvate de pompieri…!

În cursul zilei de 2 august, echipajele de pompieri salvatori au gestionat 1.629 situații de urgență, la nivel național, constând în misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și alte intervenții derulate în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate.

Echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 72 incendii, 44 dintre acestea fiind arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), pe o suprafață  de peste 180 ha.

Totodată, în perioada de referință, echipajele SMURD au intervenit în 1.322 misiuni, în urma cărora 1.344 de persoane au primit asistență medicală de urgență.

Concomitent cu intervențiile de stingere a incendiilor și de acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 229 misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în doar 24 de ore, 30 de persoane aflate în dificultate au fost salvate de pompierii salvatori, la nivel național.

O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, astfel că echipajele de descarcerare au acționat, în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În toate aceste date de mai sus sunt incluse și misiunile în care au intervenit  pompierii din cadrul ISU Giurgiu.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 28 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 21 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele AG, BC, BV, BZ, CV, DB, HR, MS, NT și PH și 7 mesaje privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în județele BV, BR, BZ, PH și TL.

Pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articolul În doar 24 de ore, 30 de persoane aflate în dificultate au fost salvate de pompieri…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În cursul zilei de 2 august, echipajele de pompieri salvatori au gestionat 1.629 situații de urgență, la nivel național, constând în misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și alte intervenții derulate în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate. Echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 72 incendii, 44 dintre acestea fiind arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, […]

Articolul În doar 24 de ore, 30 de persoane aflate în dificultate au fost salvate de pompieri…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-doar-24-de-ore-30-de-persoane-aflate-in-dificultate-au-fost-salvate-de-pompieri/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 august 2023 00:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.