În ședința Consiliului local, grupul PSD + un consilier PRO România au votat împotriva proiectului realizării unui ”Campus profesional” la Giurgiu!

În ședința Consiliului local, grupul PSD + un consilier PRO România au votat împotriva proiectului realizării unui ”Campus profesional” la Giurgiu!

 Joi, 23 februarie, ședința Consiliului local Giurgiu a devenit din nou scena unei confruntări politice în care fiecare din cele două formațiuni (PNL-PSD) aliate (ha-ha!) la Guvernare, a încercat să își impună întâietatea deciziei, a argumentelor în legătură cu unul dintre proiectele incluse pe Ordinea de zi.

Punctul îndelung dezbătut (Circa o oră și jumătate!) a fost proiectul (în valoare de 23 de milioane de euro!), de înființare a ”campusului profesional integrat, liceal și universitar”.

N-o să vă plictisim cu istoricul confruntării dintre consilierii celor două tabere, ci vom aminti că din totalul celor 20 de consilieri, prezenți au fost doar 19, un consilier liberal absentând.

Așa se face că la vot, deși părea că se va ajunge la balotaj, în sală fiind 9 consilieri PNL și 9 PSD, surpriza a venit însă din partea singurului consilier de altă culoare politică, cel al formațiunii PRO România care a votat împotriva acestui proiect, alăturându-se grupului PSD.

De reamintit că în precedenta ședință votul negativ pentru acest proiect a venit (culmea!)  chiar și din partea unor membrii ai grupării liberale!?

Și asta în ciuda faptului că proiectul acestui campus a fost semnat de nu mai puțin decât 17 parteneri, printre care Consiliile Județene Giurgiu, Călărași și Teleorman, reprezentanți ai mediului de afaceri și de cei ai Universității Politehnice București.

Așa cum bine observa o colegă de breaslă, acest proiect se vede compromis prea ușor după ce de mai bine de patru luni, 5 facultăți ale Politehnicii București, un grup de  oameni de afaceri și alte două județe vecine au ales Giurgiu ca partener  pentru a le oferi copiilor din regiunea Sud-Muntenia ceea ce nu au avut niciodată…un campus în care să învețe meseriile viitorului…

În zadar au venit explicațiile președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, prezent în sala de consiliu a Primăriei  sau cele ale  specialiștilor Universității Politehnice, votul celor de la PSD – PRO România s-a dorit a fi unul politic, adică unul negativ, de refuz total al înfăptuirii acestui curajos proiect pentru care s-a muncit zi și noapte, inițiat de vicepreședintele C.J. Elisabeta Mihalcea  și susținut de o serie de importanți angajatori și firme locale.

Au fost voci care l-au considerat ca fiind, ulterior realizării lui, mult prea  costisitor de întreținut. Ba pe la colțuri s-au auzit șoapte care se întrebau cine oare este atât de interesat pentru adoptarea acestui proiect și cine vor fi cei ce se vor bucura în mod direct de pe urma realizări,  acestui spațiu extrem de generos, aluzie la firmele ce vor câștiga licitațiile și la cei ce vor sta în spatele acestora.

Viceprimarul Marian Damian, membru al Partidului PRO România, și-a justificat votul, declarând că Municipiul  Giurgiu nu este pregătit pentru o astfel de investiție, fiind un oraș în care Primăriei îi este greu  să plătească încălzirea școlilor, iluminatul public, darmite să susțină un astfel de proiect uriaș.

În mod paradoxal nici măcar argumentele președintelui Patronatului IMM-urilor din județul Giurgiu, Gheorghe Cireap, sau cele ale secretarului general adjunct al Universității Politehnica, Gabriel Petrea ( PSD-ist convins!),  nu au reușit să  convingă măcar 2-3 consilieri social-democrați, de oportunitatea unui astfel de proiect.

A fost o zi în care, așa cum spuneau cîțiva dintre consilierii liberali prezenți, s-a mai diminuat din șansa copiiilor  acestui Municipiu de a beneficia într-o zi de o educație de calitate, la visul administrației locale de a forma și aici, la Giurgiu, oameni instruiți, elite…

Proiectul, însă după cum am înțeles, va fi din nou repus în Ordinea de zi pentru următoarea ședință a Consiliului local, liberalii sperând că până la urmă, poate în urma unor dezbateri publice, grupul social democrat va înțelege că atunci când este vorba despre viitorul tinerilor acestui oraș nu e loc de ambiții politice!

(Florian Tincu)  

 Joi, 23 februarie, ședința Consiliului local Giurgiu a devenit din nou scena unei confruntări politice în care fiecare din cele două formațiuni (PNL-PSD) aliate (ha-ha!) la Guvernare, a încercat să își impună întâietatea deciziei, a argumentelor în legătură cu unul dintre proiectele incluse pe Ordinea de zi. Punctul îndelung dezbătut (Circa o oră și jumătate!) […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-sedinta-consiliului-local-grupul-psd-un-consilier-pro-romania-au-votat-impotriva-proiectului-realizarii-unui-campus-profesional-la-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=in-sedinta-consiliului-local-grupul-psd-un-consilier-pro-romania-au-votat-impotriva-proiectului-realizarii-unui-campus-profesional-la-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 februarie 2023 00:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.