În Zaporojie s-a anunțat o mare concentrare de trupe ucrainene pe linia frontului

Forțele Armate ale Ucrainei au concentrat o mare cantitate de tehică de luptă și trupe, inclusiv mercenari, a anunțat Vladimir Rogov, membru al Consiliului principal al Administrației regiunii Zaporojie, citat de agenția RIA Novosti.

”O asemenea concentrare de luptători ai lui Zelenski pe linia noastră a frontului nu a mai existat, sunt, cu adevărat, mulți… sunt și forțe pentru operațiuni speciale, luptători străini într-un număr mare, este și apărarea teritorială, dar și mobilizați cu forța. Dacă este să vorbim despre tehnică de luptă, sunt și obuziere M 777, și sisteme de rachete reactive cu lansare multiplă de tipul HIMARS, Grad, Uragan”, a detaliat el.

Potrivit spuselor sale, printre mercenarii aflați pe linia de contact sunt și luptători care vorbesc în engleză și poloneză.

După cum a anunțat, anterior, șeful administrației orașului Energodar, Aleksandr Volga, localitatea situată nu departe de Centrala nucleară Zaporojie se pregătește pentru potențiale ”activități” ale trupelor ucrainene, concentrate pe malul opus al Niprului.

La începutul lunii septembrie, Centrala de la Zaporojie a fost vizitată de o misiune a AIEA, în frunte cu directorul general al Agenției, Rafael Grossi. Organizația a publicat un raport final, unde îndeamnă la încetarea atacurilor lansate asupra stației și împrejurimile acesteia, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea unor echipamente esențiale și la eliberarea nelimitată de materiale radioactive. În prezent, la Centrală lucrează doi reprezentanți ai AIEA, unul dintre ei fiind din România.

Centrala nucleară de la Zaporojie este situată pe malul stâng al Niprului, lângă orașul Energodar. Este cea mai mare din Europa, după numărul de reactoare și capacitate instalată. Începând din luna martie, ea se află sub paza militarilor ruși. Armata ucraineană lansează în mod regulat lovituri de artilerie asupra Energodarului și în zona Centralei nucleare.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.