Încă o minivacanță de 4 zile libere pentru salariații din sectorul public, de Adormirea Maicii Domnului !

Încă o minivacanță de 4 zile libere pentru salariații din sectorul public, de Adormirea Maicii Domnului !

Pentru anumite categorii de angajați din sectorul public,  weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă două zile libere luni (14 august) și marți (15 august).

Astfel, angajații din sistemul bugetar vor beneficia de patru zile libere consecutive. Angajații din sistemul privat se vor bucura însă doar de o zi liberă în timpul săptămânii, ziua de Sfânta Maria și un weekend prelungit.

 În ce condiții se poate lua ziua liberă

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei, deschis la Trezoreria Statului.

Pentru recuperarea zilelor libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

(Jurnal)

Articolul Încă o minivacanță de 4 zile libere pentru salariații din sectorul public, de Adormirea Maicii Domnului ! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Pentru anumite categorii de angajați din sectorul public,  weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă două zile libere luni (14 august) și marți (15 august). Astfel, angajații din sistemul bugetar vor beneficia de patru zile libere consecutive. Angajații din sistemul privat se vor bucura însă doar de o zi liberă în timpul săptămânii, ziua […]

Articolul Încă o minivacanță de 4 zile libere pentru salariații din sectorul public, de Adormirea Maicii Domnului ! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/inca-o-minivacanta-de-4-zile-libere-pentru-salariatii-din-sectorul-public-de-adormirea-maicii-domnului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 august 2023 21:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.