Incendiu teribil într-un bloc din SUA. Au murit 19 persoane, printre care și copii. Imagini tulburătoare. Video

Un incendiu teribil a izbucnit, duminică dimineață, într-un bloc din New York, Statele Unite ale Americii. Au murit 19 persoane, printre care se numără și copii, iar alți câțiva zeci de oameni au fost răniți, unii dintre ei aflându-se în stare gravă. Aproximativ 200 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Incendiu în SUA. Unde au izbucnit flăcările

Incendiul a izbucnit într-un bloc cu 19 etaje, într-un apartament duplex aflat cel de-al doilea și cel de-al treilea etaj. Ușile apartamentului au rămas deschise, iar fumul s-a extins în toată clădirea. Aproximativ 200 de membri ai Departamentului de Pompieri din New York (FDNY) au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

„Este un moment îngrozitor, dureros pentru orașul New York, iar impactul acestui incendiu aduce multă durere și disperare în orașul nostru”, a spus primarul orașului New York, Eric Adams.

Echipajele de intervenție au găsit victime la fiecare etaj

Autoritățile au anunțat că în urma incendiului au murit 19 persoane, printre care și nouă copii. Alte 63 de persoane au fost rănite, iar 32 dinte acestea au fost duse în stare gravă la spital, conform unui reprezentant al pompierilor, Daniel Nigro.

Echipajele de intervenție au găsit victime la fiecare etaj al blocului, pe scări. Conform lui Daniel Nigro, multe dintre victime erau în stop cardiac și respirator, deoarece au inhalat fum.

Cel mai grav incendiu din ultimii 30 de ani în New York. Mărturii tulburătoare

Publicația americană nypost.com a scris că acest incendiu, ce a avut loc în cartierul Bronx, este cel mai grav din ultimii 30 de ani în New York.

Una dintre locatarele blocului în care a izbucnit incendiul, Dilenny Rodriguez, în vârstă de 38 de ani, care locuiește la cel de-al nouălea etaj alături de familia ei, a spus că a auzit țipete de copii din toată clădirea în timp ce ieșea din imobil alături de copiii ei.

„Am auzit mulți copii strigând după ajutor. Era întuneric. Fumul era îngrozitor. Copiii aceia cerând ajutor!”, a spus femeia.

Un alt locatar a spus că unii dintre vecinii lui nu au ieșit la timp din locuințele lor din cauză că alarma de incendiu se declanjează mai tot timpul, cam de două ori pe săptămână, fără să existe un pericol real.

„Nu știu dacă este vorba despre o defecțiune sau nu, dar alarma se declanșa tot timpul. Obișnuiam să dau televizorul mai tare, în cazul în care o auzeam în timp ce mă uitam la un film.”, a spus bărbatul care a cerut să rămână anonim.

Acest locatar a adăugat că oamenii care locuiesc la al treilea, al patrulea sau al cincilea etaj al blocului în care a izbucnit incendiul și-au văzut de treaba lor până când au observat fumul.

[embedded content]

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.