Inspectoratele Școlare Județene se desființează

Inspectoratele Școlare Județene se desființează


Conform noii legi a Educației învățământului preuniversitar 198/2023,  iar în locul lor vor fi înființate direcții județene  care  vor avea mai multe atribuții, printre care:

-monitorizează aplicarea legislației la nivelul unităților de învățământ;
-controlează, monitorizează și evaluează calitatea managementului unităților de învățământ;
-sprijină Ministerul Educației în activitatea de coordonare a CJRAE/CMBRAE;
coordonează și controlează activitățile unităților de educație extrașcolară ale Ministerului Educației din aria județului/municipiului București;
-monitorizează modul în care autoritățile administrației publice locale își îndeplinesc atribuțiile privind asigurarea finanțării unităților de învățământ preuniversitar.

Direcțiile vor avea personalitate juridică și vor fi în subordinea Ministerului Educației, fiind finanțate de la bugetul de stat.

Anumiți angajați ai actualelor inspectorate vor fi detașați în cadrul noilor birouri ARACIP. Este vorba despre persoanele „care au calitatea de titulari în sistemul de învățământ preuniversitar cu experiența de minimum 2 ani în activitatea de inspecție școlară, care vor desfășura operațiuni legate de înființarea, organizarea și funcționarea ARACIP și a birourilor județene”, conform legii.

Birourile ARACIP vor avea misiunea, printre altele, de a controla, monitoriza și evalua calitatea managementului unităților de învățământ.

Conform noii legi a Educației învățământului preuniversitar 198/2023,  iar în locul lor vor fi înființate direcții județene  care  vor avea mai multe atribuții, printre care: -monitorizează aplicarea legislației la nivelul…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/inspectoratele-scolare-judetene-se-desfiinteaza/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 15 martie 2024 22:25

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.