Instanțele de judecată giurgiuvene o comit din nou! Un șofer cercetat pentru trafic de droguri și contrabandă, este lăsat liber de judecătorii din Giurgiu!

Instanțele de judecată giurgiuvene o comit din nou! Un șofer cercetat pentru trafic de droguri și contrabandă, este lăsat liber de judecătorii din Giurgiu!

”Legea este pentru cei săraci„ – scriu jurnaliștii de la  ziarul Adevărul, uimiți de faptul că un individ ce a fost, cităm : „ Cercetat  în trecut pentru trafic de droguri și recent pentru  contrabandă cu țigări, șofer de tir,  este  lăsat liber de judecătorii  din Giurgiu!” 

Nu este pentru prima dată când astfel de personaje controversate, infractori ce au vândut ”moarte” tinerilor, dar și  politicieni importanți precum Liviu Dragnea, eliberat condiționat în iulie 2021, au  scăpat cu pedepse ușoare după ce au fost judecați la Giurgiu. Acest lucru  din păcate se întâmplă aproape peste tot în țară.

În ultimul timp asistăm tot mai des la infracțiuni prescrise, infractori liberi,  sentințe motivate în ani de zile, procese tergiversate.  Parafrazând, am putea spune că acolo unde justiția nu funcționează e tot mai periculos să ai dreptate.

Un caz ce ne dă de gândit este cel al acestui șofer  bulgar, de TIR, care  a introdus ilegal în țara noastră milioane de țigarete falsificate, timp de mai multe luni și care acum este premiat de instanțele de judecată,  la Giurgiu, lăsându-l în libertate!

Conform rechizitoriului, șoferul a fost prins la Vama Giurgiu în toamna anului 2022 și condamnat în primăvara lui 2024 de judecătorii români, însă doar la închisoare cu suspendare.

Zilele trecute, magistrații de la Judecătoria Giurgiu l-au condamnat pe șoferul bulgar la 10 luni și 40 de zile de închisoare cu suspendare, acesta trebuind să plătească statului român și suma de 2,5 milioane lei, dintre care peste 1,9 milioane lei,  reprezentând accizele pentru țigaretele contrafăcute, aduse în România.

Sentința nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel, în zece zile de la comunicarea ei.

Pe 4 septembrie 2022, șoferul bulgar a fost depistat la Vama Giurgiu la volanul unui TIR ce, conform documentelor, trebuia să transporte în Germania câteva sute de baxuri de șervețele umede și scutece. Vameșii ce au decis să facă un control amănunțit au găsit  în spatele paleților cu scutece și șervețele umede nu mai puțin decât  166.000 de pachete conținând 3,2 milioane țigarete (!!), ce nu erau marcate cu timbre fiscale.

La audieri, șoferul bulgar le-a declarat procurorilor că nu știa ce marfă transportă și că habar nu avea că în spatele scutecelor sunt țigarete.

Tot la audieri, bărbatul le-a mai spus anchetatorilor că în august 2022 a mai intrat în România și a transportat până în Germania scutece și șervețele umede. Numai că, analizând zeci de probe, conversații telefonice și fotografii din telefonul șoferului, anchetatorii au descoperit că la transportul precedent, cantitatea de marfă introdusă în România avea 28 de tone, iar la ieșirea din țara noastră, doar 18 tone!!

Ulterior, procurorii au descoperit că diferența de 10 tone era constituită tot din țigarete contrafăcute, ce au fost distribuite în România prin intermediul unei ample rețele de contrabandiști.

Mai mult de atât, în telefonul mobil folosit de inculpat, au fost găsite fotografii în care este surprins un pachet de ţigarete pe care este inscripţionată marca „Rothmans“, lângă un pachet de ţigarete marca „Parliament“.

Analiza acestor pachete a relevat faptul că pachetul de ţigarete inscripţionat cu marca ”Rothmans„ este contrafăcut , întrucât nu respectă legislaţia Uniunii Europene, conform căreia, alături de mesajele privind efectele dăunătoare ale tutunului, toate pachetele de ţigarete trebuie să conţină şi fotografii în care sunt prezentate diferite afecțiuni cauzate de fumat, în scop de descurajare. Alăturarea celor două pachete de ţigarete a fost făcută, cel mai probabil, pentru comparaţie.

                 Șoferul era și traficant de droguri

Totodată, printre fotografiile de pe telefonul mobil, a fost identificată şi o fotografie în care este surprinsă o sumă mare de bani, aceasta fiind trimisă într-o conversaţie purtată prin intermediul aplicaţiei Viber, fiind notoriu faptul că Viber este o aplicaţie utilizată frecvent în săvârşirea de infracţiuni, întrucât este aproape imposibil de extras conversaţii purtate prin aceasta, la o eventuală percheziţie informatică”, spun procurorii.

Analizând telefonul mobil al șoferului bulgar, procurorii au descoperit că în mai 2022 șoferul bulgar a trimis unui cetățean spaniol poze cu o comunicare efectuată de către autoritățile judiciare din Spania.

Aceasta a condus la efecuarea de verificări suplimentare în evidenţele EUROPOL cu privire la șoferul bulgar, relevându-se faptul că autorităţile poliţieneşti spaniole au remis către centrul operațional, mesajul prin care comunică faptul că acesta a efectuat în anul 2021 un transport de droguri, fiind cercetat pentru trafic de droguri împreună cu mai multe persoane.

„Mai mult, declaraţia inculpatului nu este credibilă nici din perspectiva faptului că nu este rezonabil a se considera că responsabilitatea unui transport de bunuri a căror deţinere este ilicită şi care valorează circa 500.000 euro ar putea fi lăsată unei persone care nu are cunoştinţă de activitatea ilicită. Totodată, toate probele adunate cu ocazia efectuării percheziţiei informatice relevă faptul că inculpatul este implicat în activităţi infracţionale”, mai spun procurorii.

În vederea stabilirii autenticității pachetelor cu țigarete inscripționate „Rothmans“ și „Parliament“ au fost analizate 10 dintre cele 166.000 de pachete cu țigarete confiscate. Iar după analiză a reieșit faptul că pachetele de țigarete sunt fără dubiu contrafăcute.

Sursa : Adevarul.ro.

Articolul Instanțele de judecată giurgiuvene o comit din nou! Un șofer cercetat pentru trafic de droguri și contrabandă, este lăsat liber de judecătorii din Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

”Legea este pentru cei săraci„ – scriu jurnaliștii de la  ziarul Adevărul, uimiți de faptul că un individ ce a fost, cităm : „ Cercetat  în trecut pentru trafic de droguri și recent pentru  contrabandă cu țigări, șofer de tir,  este  lăsat liber de judecătorii  din Giurgiu!”  Nu este pentru prima dată când astfel de […]

Articolul Instanțele de judecată giurgiuvene o comit din nou! Un șofer cercetat pentru trafic de droguri și contrabandă, este lăsat liber de judecătorii din Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/instantele-de-judecata-giurgiuvene-o-comit-din-nou-un-sofer-cercetat-pentru-trafic-de-droguri-si-contrabanda-este-lasat-liber-de-judecatorii-din-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 mai 2024 18:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.