INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU CENTRUL JUDEȚEAN DE…

Instituția Prefectului – Județul Giurgiu

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL GIURGIU

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE
ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

COMUNICAT DE PRESĂ
08.01.2021

Vă informăm că la data de 06.01.2021, a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului medical la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, iar la data de 07 ianuarie 2021, a celui de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.
Primii medici care au fost vaccinați în cadrul acestei campanii, etapa I, au fost doctorul Lucian Horhotă (managerul Spitalului Orășenesc Bolintin Vale) și doctorul Bogdan Vâlsan (coordonatorul Unităţii de Primiri Urgente din cadrul SJU Giurgiu).
Până la ora actuală au fost vaccinate 75 de cadre medicale la nivelul Spitalului Orășenesc Bolintin Vale, și 120 la nivelul SJU Giurgiu.
Precizăm că nu au fost înregistrate reacții adverse la nici una dintre cadrele medicale cărora li s-a administrat vaccinul și nici o doză nu a fost nevalorificată (aruncată).
Campania de vaccinare continuă. Pentru următoarele 5 zile au fost comandate 585 de doze pentru ambele unități spitalicești menționate.
Înscrierea personalului medical şi auxiliar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu pe platforma de vaccinare s-a încheiat, toate persoanele care şi-au dat acordul pentru efectuarea vaccinului fiind programate pentru vaccinare în zilele următoare.
În acelaşi timp, sâmbătă, 09 ianuarie 2021, va începe vaccinarea personalului din cadrul Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, duminică, 10 ianuarie 2021, angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar luni, 11 ianuarie, personalul de la ISU Giurgiu. Tot în perioada următoare vor fi vaccinate și celelalte categorii din domeniul medical (din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară; personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății).
Conform programărilor, la nivelul ambelor unități spitalicești există dozele de vaccin necesare, iar circuitele funcţionale şi întreaga logistică necesară pentru realizarea vaccinării funcţionează în condiţii optime.
De asemenea, săptămâna viitoare vor fi activate și celelalte centre de vaccinare de la nivelul județului, unde se va începe vaccinarea populației inclusă în etapa a II-a.
Campania de vaccinare la nivelul judeţului Giurgiu se desfăşoară în ritm alert, atât personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cât și cel de la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, privind cu încredere această acţiune ca fiind modalitatea cea mai sigură şi rapidă pentru o reîntoarcere la o viaţă normală.
Conducerile celor două unități spitalicești recomandă populaţiei să se vaccineze, deoarece numai prin vaccinare putem reuşi să reducem substanţial numărul cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2.
Subliniem faptul că vaccinarea este voluntară, gratuită şi realizată în condiţii de siguranţă.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.